Контраразузнаването на Киев откри няколко руски арсенала с оръжие в Северна Украйна

Красимир Крумов 20 декември 2022 в 17:30 3874 0

Арсенал

Снимка СБУ

В няколко населени места са били открити арсенали на руската армия.

Службата за безопасност на Украйна (СБУ) e установила местоположението на нови тайници с руско оръжие в резултат на контрадиверсионни мероприятия в граничните райони на Черниговска област, съобщи на официалния си сайт ведомството.

Руснаците са оставили скрити арсенали при отстъплението си от северните райони на Украйна при контранастъплението ВСУ. Сред откритите боеприпаси има десетки кутии с реактивни гранатомети и патрони за противотанкови оръжия.

В едно от населените места на Менската община са открити почти 300 артилерийски боеприпаса, включително за реактивните залпови системи "Град". В горска ивица край областния център служители на СБУ са намерили над 100 заряда за ръчни противотанкови гранатомети.

Танкова картечница Калашников и повече от 1500 патрона за нея са открити в района на Чернигов в бивш КПП на руските сили.

По време на оперативни и превантивни мероприятия в Корюковския район в изоставена сграда са заприходени към арсенала на ВСУ противотанков реактивен гранатомет РПГ-26 и почти 300 патрона от различен калибър.

В момента всички иззети бойни средства са предадени на частите на ВСУ. Комплексните мероприятия за откриването на скрити руски арсенали са проведени от териториалното поделение на СБУ за Черниговска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews