Кличко: Отоплението в Киев е възстановено

OFFNews 18 декември 2022 в 10:58 1575 3

Getty Images

Снимка Getty Images

Getty Images

Отоплението в Киев е напълно възстановено след последната руска бомбардировка, насочена към водопроводната и енергийната инфраструктура на украинската столица, обяви кмета на Киев Виталий Кличко в Telegram.

"Градът възстановява всички услуги след последния обстрел. В частност, топлоснабдяването на столицата беше напълно възстановено. Всички източници на топлоснабдяване работят нормално", написа Кличко.

Украинските власти съобщиха, че Кремъл е изстрелял над 70 ракети в петък в един от най-тежките обстрели от началото на инвазията на Руската федерация в Украйна.

Заради атаката в петък се наложи аварийно прекъсване на тока в цялата страна и прекъсване на достъпа до топлина и вода. В украинската столица живеят около 3 милиона, а в областа живеят още 2 милиона.

До късно вечерта в събота голяма част от Киев бе останала без ток. Температурите в украинската столица и много други места в Украйна са под нулата тази сутрин, а според прогнозите се очаква вечерта да паднат в столицата до минус 6.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

18.12 2022 в 11:27

ами, ще избягат и от тая отговорност някак.

хлъзгави руски шпрот

никакъв бизнес с такова нещо

2550

1

alfakentavur

18.12 2022 в 11:03

Всичко разрушено ще бъде възстановено.
А Рашистан ще плаща и ще страда поколения напред. И то много по-зле отколкото страдаше Германия. Защото германците са отговорни хора и си взеха поука. При мужици, крепостни селяни и полу-азиатски орки такова нещо не може да се очаква.