Южна Корея заплаши Северна заради двама осакатени войници

OFFNews 10 август 2015 в 13:30 1597 0

Снимка http://securityaffairs.co/

Южна Корея обвини Пхенян за залагането на мини, които раниха южнокорейски войници миналата седмица, и заплаши с "безжалостно наказание", предава Би Би Си.

Според Сеул КНДР е заложила мините в демилитаризираната гранична зона между двете страни. На 4 август при взривове пострадаха двама южнокрейски военни. Единият от тях е с два ампутирани крака, докато другият е загубил един крак.

Първоначално Южна Корея не свърза случая със северната ѝ съседка, но впоследствие от министерството на отбраната заявиха, че са сигурни, че става въпрос за севернокорейски мини, "заложени да убиват". Според тях хора от Севера са се промъкнали през тежко охраняваната граница и са поставили експлозивите близо до южнокорейски граничен пост. 

От Обединените щабове на армията на Южна Корея заявиха, че това е нарушение на споразуменията за примирие:
"Както сме предупреждавали многократно преди, армията ни ще накара Северна Корея да плати с еднакво безжалостно наказание за провокациите си", се казва в изявление.

Демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея е широка 4 км и е една от най-строго охраняваните граници в цял свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!