Хана Маляр: Спечелихме първата фаза на войната, чака ни дълга борба за Украйна

OFFNews 11 май 2022 в 15:16 6893 10

Снимка Назар Волошин / АрміяInform

Въоръжените сили на Украйна спечелиха първата фаза на войната, но пред нас е продължителен етап на борба са първо прочистване на Украйна, съобщи на брифинг в Киев заместник-министърът на отбраната Хана Маляр.

Междинните резултати от първата фаза на руско-украинската война и основните задачи на настоящия етап на отблъскване на пълномащабната въоръжена агресия на Руската федерация срещу Украйна станаха основна тема на специален брифинг на служители на Силите за отбрана на Украйна.

Според заместник-министъра на отбраната на Украйна ключовата задача на руските окупатори е била да превземат Киев за няколко дни и да поемат пълен контрол над цялата държава. „Това беше целта в първата фаза на войната и Русия не успя да я осъществи. По време на тази фаза противникът използва 24 батальонно-тактически групи, своите специални части и понесе тежки загуби, обяви Хана Маляр. Огромен брой вражески войски бяха съсредоточени около Киев и региона. Въоръжените ни сили нанесоха абсолютен удар на противника, а първата фаза беше спечелена от Украйна.“

След това, по думите на заместник-министъра на отбраната на Украйна, агресорът започнал да използва различни тактики и стратегии във войната с Украйна.

„Предстои ни труден и дълъг етап в борбата за пълно изчистване на страната ни и установяване на суверенитет в държавните граници. Защото Русия все още има много ресурси, които може да използва в близко бъдеще.“ - каза Хана Маляр. По думите й Русия все още има много ресурси, които може да използва в съвсем близкото бъдеще. „Украйна ще получи много помощ от чуждестранните си партньори, включително в рамките на ленд-лийза. Въпреки това, докато пристигне, страната ще бъде изправена пред труден период от седмици или месеци“.

Вицешефът на военното ведомство на Украйна коментира и ситуацията в Мариупол и блокираните в Азовстал военнослужещи.

„Ако имаше поне една възможност за деблокиране на Мариупол с военни средства, ръководството на страната щеше са я използва. Въоръжените сили правят всичко, което е по силите им, за да подобрят ситуацията.

„Темата за Мариупол е много чувствителна и всяка дума може да бъде използвана от врага и да навреди на нашите защитници.“ – заяви заместник-министърът на отбраната пред репортерите в Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

814

21

emil kirilov

14.05 2022 в 16:50

Смотани путлерови тролове - пъпчиви чекибойски пубери. Икономиката на Русия по БВП е 1703 милиарда $. А БВП само на град Ню Йорк е 1 813 милиарда $

210

20

Merc

11.05 2022 в 20:11

Не хранете рашистките тролове !
Не им се връзвайте , щото те така си изкарват мизерните рубли , за да си прлащат Нета.

2073

19

Johnny B Goode

11.05 2022 в 19:47

Като гледам spirit и подобните му в сий форум, права изглежда да е украинката.

1220

18

хr4

11.05 2022 в 19:37

Да бе, гледахме го. Трябва да си страшно тъпо парче за да повярваш на тоя плосък фейк! Ваште шефчета ептен ни имат за абдали.

1220

15

хr4

11.05 2022 в 19:25

Тролетариата пак квичи. Кеф на буци! Опорките ви вече минават само в клуба на пенсионирания фатмак.
А видяхте ли го лилипута на 9-ти? М? Гледаше като н@ср@н. И ония "министър" дето баща му се казва Кужегет и той. Правилно! Така трябва!
Абе, къде е Герасимов? Вярно ли, че са го ранили в гз?
Втората армия в...Украйна! :))) Няма такива палячовци.

2073

14

Johnny B Goode

11.05 2022 в 18:12

Рохане, егати самочувствието имаш. "Краварите" искали да окрадат държавата му моля ви се.
БВП-то на цялата ти държава е 10 пъти по-малко от капитализацията на Тесла само бе аланкоолу.
На такива като тебе само цървулите могат да откраднат

1767

13

fiki

11.05 2022 в 17:40

я дай една локация на база на Нато в Украйна, стига пелтечи празни приказки
 
X

Да помогнем на украинските деца!