Германия обеща на Украйна системи за въздушна отбрана

OFFNews 01 юни 2022 в 16:28 2343 7

Олаф Шолц

Снимка АП/БТА

Олаф Шолц

Германският канцлер Олаф Шолц обяви пред Бундестага, че страната му ще изпрати на Украйна модерни системи за противовъздушна отбрана IRIS-T.

С помощта на тези системи Украйна ще бъде в позиция "да защити цял голям град от руски атаки", заяви Шолц, цитиран от "Дойче веле".

Канцлерът добави, че e решила да предостави и проследяващ радар, който засича вражески гаубици, минохвъргачки и ракетна артилерия.

Шолц каза още, че Берлин ще изпрати на Украйна и реактивни системи за залпов огън в тясна координация със Съединените щати. Украински официални представители обявиха, че тези системи няма да бъдат използвани срещу руски територии, допълва "Дойче веле".

Германската новинарска агенция ДПА съобщи, че страната ще изпрати четири системи за залпов огън, а САЩ ще обучи украински войници да ги използват.

Олаф Шолц говори днес пред Бундестага и очерта приоритетните разходи на правителството, като постави специално ударение върху подхода на Берлин към войната в Украйна. Шолц акцентира върху отражението на войната в Украйна при покачващите се цени и мерките за намаляване на инфлационната тежест.

Той ще сподели подробности за това как ще бъде използван фондът от 100 млрд. евро за обновяване и модернизиране на оръжията и оборудването на германската армия, пише ДВ.

Танкова криза нагрява отношенията между Полша и Германия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

7

Johnny B Goode

01.06 2022 в 23:29

Псето, работата отива на зле не заради ракетите. Работата отива на зле още от 24 Февуари, путлер и путлеризмът са обречени от историята. Дано не завлекат много народ на оня свят преди да ги самоубият или пратят в санаториум.

-5531

5

Ран Босилек

01.06 2022 в 17:17

Е те и на на Полша обещаха Леопарди :)

2073

3

Johnny B Goode

01.06 2022 в 17:02

На зле отива работата за любимата русия, затова плаче керпеденчо.

10298

1

AntiZ

01.06 2022 в 16:42

Този господин Шолц ако иска хората да не го запомнят както запомниха другарите Меркел и Шрьодер, трябва не само да обещава, а да действа!