Газпромбанк отрече венецуелската национална петролна компания да е откривала нови сметки

OFFNews 10 февруари 2019 в 14:31 2561 0

Руската "Газпромбанк" съобщи днес, че венецуелската национална петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA) е открила сметките си в банката преди няколко години и скоро не е откривала нови, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Снощи агенцията по-рано, позовавайки се на свои източници и вътрешен документ, че "Петролеос де Венесуела" е поискала от клиентите на съвместните си компании да внасят сумите от петролните продажби в сметка, открита наскоро в "Газпромбанк".

Подчертаваме, че няма открити нови сметки и банката не планира да открива нови сметки, посочва Газпромбанк.

Американската администрация въведе санкции срещу "Петролеос де Венесуела" на 28 януари. В същото време американското министерство на финансите обеща да започне да издава временни лицензи, които позволяват да се правят някои трансакции на петролно-газовата компания.

Освен това Вашингтон предаде на самопровъзгласилия се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо контрола върху част от венецуелските активи в американски банки. Според уверенията на Вашингтон американската страна се опитва да окаже максимално влияние, така че венецуелският президент Николас Мадуро да се насочи към предсрочни президентски избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови