Гърция няма да отпуска мерките. Над 1000 са случаите на британския вариант

Очаква се днес правителството да обяви удължаване на карантината в област Атика

OFFNews 26 февруари 2021 в 12:36 1687 0

Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка срещу коронавирусната пандемия. Властите са в готовност да мобилизират частни клиники за настаняване на болните с COVID-19. По последни данни в южната ни съседка носители на британския вариант на вируса са над хиляда души, съобщи БНР.

Епидемиологичната обстановка - броят на заразените и разпространението на новия вариант на вируса не позволява отмяна на ограничителните мерки, заявиха днес пред медиите лекари от гръцкия щаб за контрол на разпространението на COVID-19.

Очаква се днес правителството за обяви още поне две седмици удължаване на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души.

В още няколко области в Гърция има сериозно увеличение на хоспитализираните. Почти няма места в Covid отделенията на болниците в гръцката столица. "Мобилизирайте незабавно частните клиники", призоваха от опозицията в парламента.

Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени.

Запазва се също вечерният час от 21:00 часа , а през почивните дни - от 18:00 часа.

По време на дебати в парламента опозицията атакува премиера Мицотакис с обвинения, че няма план за реакция срещу пандемията и с безкраен локдаун унищожава икономиката на страната.

Междувременно здравното министерство обяви, че ваксинираните срещу COVID-19 в страната доближават един милион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови