Габровец повежда македонците към светлото бъдеще в Евразия и Путин

Светослав Метанов 23 януари 2018 в 08:53 15205 4

Снимка Јавно.мк

В Македония се роди партия, която копира 1 към 1 "Единна Русия" на руския президент Владимир Путин. Формацията дори има и сходно име "Единствена Македония".

Същото важи и за графичното лого на партията, което също е издържано напълно в стилистиката на тази на властелина в Кремъл, чийто пореден мандат се счита за чиста формалност в Руската федерация.

В символа на руските путинисти има страховита мечка, над която се вее знамето с бяло, синьо и червено, а в македонския вариант само мечката се е превърнала в стилизиран македонски лъв.

Сравнете сами:

Оригиналът на путинистите.

Символът на новата политическа сила в Скопие.

Новината за новата партия среща масово одобрение на фейсбук страницата на небезизвестната говорителка на руското Външно министерство Мария Захарова. Тя е шерната там от македонски русофил, който пише:

"В Македония е основана "Единна Македония", първата проруска политическа партия с направление анти-НАТО и анти-ЕС. Истинската борба за Македония и нейното място в Евразийския съюз и евразийските идеи започва. С Бога напред!"

Под поста се е развихрила дълга дискусия, в която има одобрения от сорта на "Успех славянски братя!" и "Действайте и от никого не се бойте. За Единна Македония", но също и такива, определящи формацията като поредният фейк на Кремъл.

От македонските медии за новата партия се разбира, че всъщност тя не е нова, а че става дума за ребрандиране и смяна на идеологията на съществуваща политическа сила. Иде реч за досегашното "Народно движение за Македония", което в неделя е провело среща на Централния си комитет, на която е утвърдило промените и новата проруска политика на фракцията.

Още по-любопитното е, че зам.-председател на "Единствена Македония" става роденият в Габрово поет Стефан Влахов-Мицов, който отдавна се изявява като следовник на идеите на македонизма. Той бе първият управител на Културно-информационния център на Република Македония в София, но след оглавяването му от Доста Димовска бе освободен и остана без прехрана. След това се пренесе в Скопие, където преподава в частен университет.

През 2006 година името му се свърза със скандала около учредителното събрание на македонистката партия ОМО „Илинден – Пирин“. Един ден след събранието – на 26 юни 2006 година, Влахов официално заяви, че не е присъствал на учредителния конгрес и няма участие в основаването на партията. Други делегати обаче са категорични, че и той е бил на сбирката в Гоце Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8695

4

дърт комуняга

18.02 2018 в 10:37

Ич не е будала момчето - ще гушне още някоя и друга рубла. Иначе макетата не са сърби - не сеферат много много руснаците. Не че сърбите ги сеферат де

7506

2

Защо ли ни занимават със всичките тези палячовци?