Експлозии в Киев рано тази сутрин

OFFNews 29 май 2023 в 06:29 2041 3

Експлозии

Снимка Getty Images/Архив

Взривове са били чути в няколко района на Киев

Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин.

"Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната отбрана работи!", написа кмета на града Виталий Кличко в канала си в Телеграм.

Той допълва, че взривове са били чути в няколко района на Киев, включително в историческия квартал Подил. 

Според първоначалните данни няма пострадали при руското нападение. Военната администрация в Киев съобщи, че повече от 40 движещи се към столицата цели, включително дронове и ракети, са били свалени от противовъздушната отбрана. 

Атаката в тази сутрин е 15-ата срещу украинската столица от началото на май, припомня БТА. Вчера Киев беше подложен на една от най-мащабните руски атаки с дронове от началото на войната, като по твърдения на украинския президент Володимир Зеленски украинската отбрана е успяла да я отблъсне почти изцяло.

Според очевидци в столицата са се чули няколко силни експлозии, а в цяла Украйна сутринта беше обявена въздушна тревога.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

29.05 2023 в 09:33

За съжаления цяла УкраИна е в Руский мир. Но твърдо вярвам, че блядовете ще си платят с лихвите за ежедневните варварски атаки по цялата украинска територия.
Нема такава изродщина...

345

2

Джендо Джедев

29.05 2023 в 08:08

Как да не искаш такава свобода и такива освободители! Украинците да не се маят, ами да се присъединяват бързо към русский мир и БРИКС, това носи благоденствие!

Хаха, спиртосаният нацвъкал по 8 минусчета. Скоро ще може да цвъка само по 7... :D Но не казал нищо по темата, То какво и да каже при това поредно варварство на любимите му "асвабадители". :D

1000

1

дядо Санко

29.05 2023 в 07:07

Няма лошо! След още някой пиянски золум, блатните мужици ще осъзнаят, че всичко им се свършило. Навремето Украйна им произвеждаше всичко ... Ами сега?... Ще трябва да извадят и някоя от откраднатите от Германия образци на Фау2.
 
X

Да помогнем на украинските деца!