Експлозии в Киев и Лвов

OFFNews 16 април 2022 в 11:16 2862 3

Снимка КМДА/Олексій Самсонов

Киев - 11 април 2022 г.

Експлозии се чуха тази сутрин в украинската столица Киев и в западния град Лвов, но за момента няма информация за жертви или нанесени щети, предаде Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че спасители и медици работят на място - в покрайнините на града.

Кличко съобщи за експлозии в Дарницкия район, в източната част на столицата, и допълни, че по-късно ще бъдат огласени подробности за евентуални жертви.

Кличко призова жителите да реагират на сирените за въздушна тревога и предупреди хората, избягали от града, засега да не се връщат - заради безопасността си.

Завод за производство на военна техника, главно танкове, е бил подложен на руски ракетен обстрел тази сутрин в Киев, съобщи кореспондент на Франс прес. Руското министерство на отбраната потвърди информацията.

На мястото има множество военни и полицаи, а над комплекса се издига дим.

Губернаторът на Лвовска област съобщи за въздушни удари в района. В приложението Телеграм Максим Козицки написа, че руски самолет Су-35 е излетял от летището в Барановичи в Беларус и е нанесъл ракетни удари по Лвов.

Украинската система за противовъздушна отбрана е унищожила четири крилати ракети, допълни Козицки, без да даде подробности за възможни жертви или щети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

3

230 млрд баксов

16.04 2022 в 13:41

марОдеРоКасапИя отмъщава

12073

2

IvanofRumen

16.04 2022 в 12:14

Тези терористи, убийци, изнасилвачи, изнудвачи живеят още в 19 век. Всички Орки, които са нахлули в Украйна трябва да бъдат избити, а кремълския, откачен гном да се обесна червения площад.

2923

1

Cornucopia

16.04 2022 в 11:51

Джуджето е полудяло. Бесней Румпи! Бесней! Още малко ти оства
 
X

Да помогнем на украинските деца!