''Еър Франс'' получи разрешение да лети до Русия, заобикаляйки Беларус

OFFNews 29 май 2021 в 17:40 2366 0

Снимка pixabay

"Еър Франс" получи разрешение от Русия да изпълнява полети от Париж до Москва и обратно, заобикаляйки въздушното пространство на Беларус, предаде ТАСС. Разрешението влиза в сила още този уикенд, съобщи източник от френския въздушен превозвач.

"Да, имаме разрешението от този уикенд", каза източникът пред руската агенция. Представителят на компанията посочи, че полетите ще заобикалят въздушното пространство на Беларус.

"Еър Франс" отмени полетите си от Париж до Москва, след като Русия отказа достъп до въздушното й пространство заради променен маршрут, който заобикаля Беларус.

Френският авиопревозвач беше една от европейските авиокомпании, които спряха полетите си над въздушното пространство на Беларус. Това се случи въз основа на препоръката на Европейската агенция за авиационна безопасност, след като ЕС взе решение да не лети над страната и да не допуска нейни самолети в своето въздушно пространство. Решението дойде в отговор на отклоняването за аварийно кацане в Минск на самолет на компанията "Райънеър" на 23 май, при което бяха арестувани опозиционният журналист Роман Протасевич и приятелката му София Сапега. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови