Дрон на една пресечка от Маргарита Симонян. Властите обявиха за двама пострадали при атаката срещу Москва

OFFNews 21 август 2023 в 11:37 4786 1

Снимка Telegram / Маргарита Симоньян

"Тоя дрон, дето го свалиха в Истринския район, падна на съседната до нас улица", заяви в телеграм канала си руската пропагандистка и главен редактор на RT Маргарита Симонян. "Благодаря на нашата ПВО, че мина без жертви и разрушения", дописа близката до Кремъл и Владимир Путин журналистка. Симонян е пуснала и снимка от двора си, на която се вижда дим над къщите, вероятно от сваления дрон.

Руски блогъри твърдят, че благодарността на главната редакторка на пропагандния канал RT може да е потвърждение на това, че вилните зони на елита в Рубльовка и Нова Рига се охраняват от "персонална" ПВО.

Според губернатора на Московска област Андрей Воробьов, обаче, при поредната атака с дронове срещу руската столица тази сутрин има двама пострадали. Мъж на неназована възраст е бил хоспитализиран в московска болница, а жена е била ранена, но е отказала да бъде настанена в медицинско заведение. Воробьов съобщава за изпотрошени прозорци на три къщи на вила в района на вилно некомерческо обединение "Дорожник" в градския окръг Истра, там, където живее и Маргарита Симонян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!