Части от руски дрон открити в Румъния

OFFNews 06 септември 2023 в 14:53 1952 4

Анджел Тървал

Снимка Архив

Части от руски дрон са паднали на територията на Румъния, потвърди министърът на отбраната Анджел Тълвар, съобщава телевизия Антена 3 Си Ен Ен. Информацията е цитирана и от новинарския сайт Хотнюз, съобщи БТА. 

"Видяхме, че в един много кратък интервал от време имаше серия атаки, които Русия извърши срещу украински пристанищни съоръжения и складове, поради което смятам, че е важно да засилим бдителността. Ще имаме повече наблюдателни пунктове, повече патрули. (...) Ние покрихме една много голяма зона, и потвърждавам, че в тази зона бяха открити части, които може да са от дрон", посочи Тълвар в ексклузивно изявление за телевизията.

Части от руски дрон са били открити в района на населеното място Плауру в окръг Тулча, след като в последните дни Русия извърши няколко нападения срещу украинските пристанище Измаил и Рени, намиращи се близо до границата с Румъния. 

Ден по-рано румънският президент Клаус Йоханис заяви, че "нито един дрон или друга част от някакво устройство" не е достигнала територията на Румъния след руските атаки срещу украински пристанища на река Дунав.

В понеделник украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба каза, че страната му притежава фотографски доказателства, че руски дронове са ударили територията на Румъния по време на атака срещу инфраструктурата на украинско пристанище на река Дунав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

4

Far Rider

07.09 2023 в 09:00

Министърът на отбраната може да ни разказва приказки за "Лека нощ", как съюзниците от НАТО ще ни отбраняват. 1. Защо не можем сами да направим нещо, а вечно хленчим някой "да ни оправи". Иначе, не че не ни "оправят". Все на задна прашка стоим. 2. НАТО няма единно становище по нито един въпрос. Трябват им години за да се решат да преместят една рота от Германия в Литва. 3. Все гледат да не разсърдят Путин. И са меки и колебливи. Намират се и "миротворци" като Унгария и България. 4. Спомнете си онези 7 свръх секретни документа които любимият на целия български народ СерГЕЙ Станишев "изгуби". Те бяха на бюрото на Путин. И сега е същото.

318

3

Valioka

06.09 2023 в 23:26

Не е баш така, защото рашистите са най-голямата ядрена сила в света. И затова е много рисковано ако ги стиснат изненадващо за топките. Ето тук пада и една от основните им опорки - че са нападнали Украйна, защото са се почувствали, видиш ли ти, застрашени от НАТО. Няма как да са се почувствали застрашени, защото на никой и през ум не би му минало, да нападне най-голямата ядрена сила. А всъщност нападнаха Украйна, защото се чувстват велики, страшни и непобедими... А всъщност се видя какво представляват на фронта. И че без ядрените си оръжия, лесно биха издухали супата, но за съжаление ги имат...

710

2

Д-р Мазникуров

06.09 2023 в 21:08

Украинците вече имат следния мрачен виц: "Въпрос: Какво ще стане ако Путин атакува директно страна-член на НАТО? Отговор: Още на другият ден въпросната страна незабавно ще бъде изключена от НАТО!". Тъжно, но за съжаление в това има известна доза истина! Румънците едва ли нещо ще шавнат да сторят дори и да искат, макар че те са в пъти по-адекватни от нас примерно. Да припомня пак тук че ние сме "миролюбци", че "не искаме да ставаме страна в конфликта", и че "нас ни тревожи и съдбата на руския народ" (но мен лично никак!) ...Откога повтарям че ако западните лекенца и пе*ерасоидчета имаха малко по-големи и корави топчици, досега с плешивия малък злодей и кретен Пусьо, и с престъпната му шайка да е приключено отдавна! С много по-малко жертви и разрушения. Даже и за руZкия "народ" (не случайно е в кавички) би било добре! ...

22548

1

dolivo

06.09 2023 в 20:55

объркал се

 
X

Да помогнем на украинските деца!