Британци са подготвили украинските тюлени за превземането на Змийския остров с подводен десант

OFFNews 24 юли 2022 в 20:14 10627 6

Бойци от украинския спецназ

Снимка Сили за специални операции на ВСУ

Бойци от украинския спецназ

Бойци от британските специални сили са помогнали за освобождаването на Змийския остров, като са обучили в Киев украинските „тюлени“ от 73-морски център за специални операции на Украйна, част от специалното разузнаване на ВМС на Украйна, съобщи в неделя британският „Сън“. За превземането на острова украинците са използвали специално подводно оборудване в стил „Джеймс Бонд“ за да достигнат до острова под вода с подводен десант.

Според изданието бойци от Специалната лодъчна служба (Special Boat Service, SBS) са пътували до Украйна за да подготвят украинските си колеги за мисията на Змийския остров и по-конкретно да ги обучат за работа със специалното оборудване, което е на въоръжение в британските специални части – подводен скутер DPV (Diver propulsion vehicle), елемент от водолазното оборудване, използване за да се увеличи разстоянието, което могат да изминат с по-голяма скорост под вода водолазите.

„73-ти военноморски център се превърна в острието на меча, подсигурявайки силите, които достигнаха до острова", каза източник от британската армия. „Много силни момчета служат в украинските специални части, но им липсваха нашето обучение и нашето специално оборудване. Резултатът от участието на Великобритания в обучението на украинските военни беше превземането на Змийския остров.“

Вестникът съобщава, че британските специални части са обучавали украинци да се справят с подводни носители, с чиято помощ, според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, бойни плувци от 73-ти военноморски център са пристигнали на Змийския остров на 7 юли, опитвайки се да поставят там украинското знаме. В същия ден руското министерство на отбраната съобщи, че след това самолет на руските въздушно-космически сили е ударил острова, унищожавайки част от украинските военнослужещи.

На 30 юни официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи, че руските въоръжени сили са изтеглили гарнизона си от Змийския остров „в знак на добра воля“. Оттогава украинската страна иронично коментира всеки свой военен успех на бойната карта като "израз на добра воля“ от страна на руската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2415

6

Пустиняк

25.07 2022 в 14:32

Чакайте все повече прояви на "добра воля". Кисело е гроздето в тоя Херсон...

-7325

5

Бая подготовка требе за да превземеш празен остров :)

1767

4

fiki

25.07 2022 в 10:36

шарани е в главите на локалните путлери, за 10 стотинки толкос, ако беше 20 поне можеше някой по-интелигентен да се върже

2051

2

Propaganda

25.07 2022 в 00:06

Поредно доказано, че руските гниди не могат да водят съвременни военни действия.

И резултатът е на лице: братското украйнско знаме отново се вее над Острова.
 
X

Да помогнем на украинските деца!