Британското разузнаване: Русия чака удара на ВСУ да е към Мелитопол

OFFNews 12 април 2023 в 10:47 8690 2

карта
Карта на линията на военните действия.

Руските окупационни сили продължават да полагат големи усилия за подобряване отбранителната си линия в Запорожка област. За този район отговаря Южната група сили (ЮГС) на Русия. Това се посочва в нов доклад на британското разузнаване.

В него се отбелязва, че досега руските войски са завършили изграждането на три линии отбранителни зони с дължина около 120 км в този сектор.

"Те се състоят от първа линия на съпротива, след която има две зони от почти непрекъсната, по-сложна отбрана. Всяка зона е разположена на 10-20 км една след друга", разкриват военните анализатори в Лондон.

Британското разузнаване посочва, че Руската федерация е вложила много усилия в тези защитни съоръжения, "защото е убедена, че Украйна обмисля нападение срещу град Мелитопол".

"Отбранителните съоръжения имат потенциала да бъдат сериозно препятствие, но тяхната полезност зависи почти изцяло от това дали са подкрепени от достатъчно артилерия и персонал. Остава неясно дали ЮГС може да събере тези ресурси сега", твърди британското разузнаване.

От 1 март 2022 г. Мелитопол е под руска окупация. Въпреки това в града има силно съпротивително движение срещу руските нашественици и там постоянно се взривяват руски бази. На 9 април украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров заяви, че за две седмици във временно окупираната част на Запорожка област са били унищожени повече от 15 военни бази на руските окупатори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

12.04 2023 в 14:33

Нямам идея какви са отбранителните планове на блядовете, но в околностите на Мелитопул бяха направени най-мащабните партизански атаки срещу тях, та оркомелачката скоро ще заработи на пълни обороти!

2550

1

alfakentavur

12.04 2023 в 11:42

Западът навремето целия Атлантически Вал на Германия успя да удари там, където най-малко са очаквали, а сега за миниатюрната защита на орките ли няма да измисли уъркараунд :)

Не са само оръжията, не е само мотивацията на украинците да защитават родината си. Целият Мозъчен тръст на Запада помага на Украйна. С което ватниците няма как да се справят, ако ще да се .... в гащите.
Всъщност, както видяхме при освобождението на Херсон - те така или иначе винаги пълнят гащите.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки