Близо половината европейци искат референдум за излизане на страната им от ЕС

OFFNews 09 май 2016 в 11:37 6415 38

Почти половината от европейските граждани искат в страните им да бъдат проведени референдуми за напускане на Европейския съюз, сочи проучване на социологическия институт Ипсос-МОРИ.

Анкета включва над 6000 респонденти от Испания, Швеция, Полша, Италия, Унгария, Германия, Франция и Белгия и показва, че 45% от гражданите одобряват примера на Великобритания, която ще проведе такова допитване на 23 юни. 

33% от отговорилите биха гласували за излизане на страната им от ЕС на подобен референдум, сочат данните. Най-висок дял поддръжници на идеята за развитие на държавата извън общността има в Италия, където 48% от запитаните биха гласували за напускане на съюза. Във Франция техният дял е 41%.

Данните се подкрепят и от нарастващото влияние на движение "Пет звезди" в Италия, което е и втората политическа сила в страната и настоява за излизане от еврозоната. Същото намерение има и Национален фронт във Франция.

Далеч по-слаб евроскептицизъм проявяват поляци и испанци, от които съответно 22% и 26% искат напускане на съюза.

49% от запитаните смятат, че британците ще гласуват за напускане на ЕС, докато проучване във Великобритания показва, че 35% от населението на острова очаква такъв изход от референдума.

Същевременно над половината от изследваните, 51%, вярват, че евентуално излизане на кралството би навредило на икономиката на съюза. 36 на сто са на мнение, че Великобритания ще пострада икономически от подобно действие.

Поддръжниците на дистанцирането на Великобритания от ЕС обаче твърдят, че страната, която е петата икономическа сила в света, би била в добра позиция за преговори и след напускането на блока. 

Социологическото изследване показва негативизма на европейците що се отнася до стабилността на ЕС. Малко над 20% от анкетираните в общо деветте държави вярват, че до 2020 г. ще има по-силна интеграция, а 40% подкрепят противоположното твърдение. 48 на сто пък смятат, че британският референдум ще доведе и до излизането на други членки извън съюза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

38

Red or Dead

09.05 2016 в 23:31

““““““...... откъде черпят вдъхновение за такава музика при положение че живеят у царевицата у Айоуа...“““““

Със сигурност са фенове на Марк Кнопфлър, най-близо са точно до ранния Дайер Стрейтс и някои от соловите албуми на Марк, особено силно се чувства във 2 то парче, а 3 пък почва “почти“ с рифове алаМарк, но са по-депресиращи, така ми звучи на първо четене, но тази музика, много зависи в какво настроение си когато я слушаш, определено няма нищо общо с Кататония и Анатема, чуй М83, може би ще ти допаднат...те са франсета...и са в браздата на world-ambient с всичките условности..

77927

37

El Commandante

09.05 2016 в 23:01

"Относно The Pines, сега чух “Cry,cry crow“"

Чуй целия Dark So Gold, як е.
В смисъл,много особена музика ама мен ме кефи.

Elephant Revival, Radical Face и още две три такива са подобни, направо им се чудя откъде черпят вдъхновение за такава музика при положение че живеят у царевицата у Айоуа...

63994

36

Red or Dead

09.05 2016 в 22:52

“““......Radio K.A.O.S. предлагам хич даже и да не го обсъждаме.



Абе, знаете ли кво е transcendental folk? Аз много се зарибих по The Pines тея дни....““““


Е, има едно 2 попадения в радиото.., но откровено не е ТАЗИ класа, има и по-слаби творби, но все пак си е реда на нещата....

Относно The Pines, сега чух “Cry,cry crow“ и ми напомнят малко новия период на Katatonia и донякъде не толкова новите -Anathema.....интересно, че 1 минута веднага се сетих за.....M83 -Outro..... https://www.youtube.com/watch?v=txO5r-nPTwU

Не знам дали си киноман, но горещо ти препоръчвам италианския филм Suburra - брутално реалистичен филм, като именно саундтрака на М83 допринася много за атмосферата на филма..

77927

35

El Commandante

09.05 2016 в 22:07

"“За и против автостопа“"

Еми, как да ти кажа, според мене The Pros and Cons почва абсолютно феноменално с Apparently they were travelling abroad и след това към Sexual revolution албума става тегав и чак накрая избухва с The Pros and Cons.

Някакси структурата на албума е същата-силен старт, бозава среда и силен край като Final Cut, където най-яките неща са в началото и особено в края с Not Now John и Two Suns in the Sunset.

Radio K.A.O.S. предлагам хич даже и да не го обсъждаме.



Абе, знаете ли кво е transcendental folk? Аз много се зарибих по The Pines тея дни....

63994

33

Red or Dead

09.05 2016 в 21:54

“““““......Като изключим нещата на Сид Барет и абсолютно брилянтното Comfortably Numb.......“““““““

Така е, макар периода със Сид лично аз никога не съм го свързвал с ТОЗИ Пинк ФЛойд, онова си беше съвсем друга музика на група със същото име.

Аз специално нямам смелост да правя сравнения м/у Уотърс и Гилмор, те са 2 противоположности и брилянтно се допълваха....именно “Удобно вцепенен“ е ПРИМЕРА!

Не знам дали гледа излезлия наскоро Blu-Ray The Wall live, имам предвид специалното издание с бонус диска, където Уотърс описва сложните отношения и с Гилмор, и особено с Райт....Да, “Amused to death“ е потресаващ албум, но с какво му отстъпва да речем “За и против автостопа“..там Клептън и Дейвид Санборн правят невероятни дуели....самата музика на практика е коренно различна и сякаш е писана от различни хора...
В този ред на мисли пък Division Bell i Momentari ....пък си имат съвсем други достойнства и лично за мен е супер, че ги има ...всички тях...никога не съм ги сравнявал...

63994

32

Red or Dead

09.05 2016 в 21:41

What the ...fuck..!?!?

Сори, ама не ми е туй на сърце, не можа да ме грабне Емиту, а и дадох шанс, честно!

77927

30

El Commandante

09.05 2016 в 19:52

"АМи не издребнявам, ама то творчеството на Флойд като авторство си е 99% himself на Роджърс"

Като изключим нещата на Сид Барет и абсолютно брилянтното Comfortably Numb, да.

Amused to Death e милион пъти по-добър от .....Division Bell например...или което и да било друго без Роджър...

12455

29

merypoup

09.05 2016 в 19:17

Ами така ще е, малко ли глупости сътвориха в Брюксел. То не бяха криви краставици, по-малка мощност на прахосмукачки, по-малки тоалетни казанчета, "енергоспестяващи" крушки, забраниха дори точните живачни термометри. Но това да беше само...прекалиха с цензурата, наречена днес "политкоректност". Прекалиха с налагането на псевдоценности, като измислени права на всякакви маргинални групи. Прекалиха с опитите да угаждат на корпорациите в ущърб на хората. Прекалиха с глупостите за имигрантите, Турция и обезличаването на нациите. Показаха нагледно що е то двойни стандарти. И най-лошото...демокрацията стана очевидна диктатура.