Безплатни презервативи за всички младежи във Франция

OFFNews 09 декември 2022 в 15:11 991 1

Еманюел Макрон

Снимка Getty Images

Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че презервативите ще бъдат достъпни безплатно в аптеките за младежи на възраст от 18 до 25 години. Целта е намаляване на нежеланата бременност след младите, пише британският в. „Гардиън“.

"Това е малка революция за контрацепцията", обяви Макрон по време на здравен дебат с млади в Западна Франция.

От тази година правителството предлага безплатен контрол на раждаемостта за всички жени под 25 години, разширявайки схемата, насочена към младежите под 18 години, за да гарантира, че младите жени не спират да приемат контрацептиви само защото не могат да си ги позволят.

Презервативите вече се плащат от националната система за здравеопазване, ако са предписани от лекар или акушерка - мярка, предназначена за борба с разпространението на СПИН и други полово предавани инфекции.

По отношение на сексуалното образование президентът призна: "Не сме много добри по този въпрос. Реалността е много, много различна от теорията. Това е област, в която трябва много по-добре да обучим нашите учители".

Макрон носеше маска на лицето по време на конференцията, като заяви, че следва указанията на здравното министерство, тъй като правителството обмисляше отговора си на увеличаването на случаите на COVID в навечерието на Коледа, въпреки че досега не са въведени отново задължителни маски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови