Ад за 2000 деца, жени и възрастни в Азовстал. Зеленски: Руските цели са много по-големи от войната в Украйна

14-годишно момиче, забременяло след изнасилване от петима руснаци в Буча, ще запази бебето, за да не остане бездетно завинаги

OFFNews 27 април 2022 в 07:10 13310 4

Руските цели са много по-големи от войната в Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски, предаде ДПА.

"Крайната цел на руското ръководство е не само да завземе територията на Украйна, а да разчлени цяла Централна и Източна Европа и да нанесе глобален удар по демокрацията", заяви Зеленски в традиционното си видео обръщение, публикувано късно снощи в Телеграм. В свободния свят на практика всички разбраха, че инвазията в Украйна е само началото, добави той. 

Най-малко 2000 цивилни украинци са в Азовстал в Мариупол - жени, деца и възрастни хора, има много ранени. 

Хората са в ужасно състояние, нямат лекарства, положението с водата и храната е катастрофално, съобщават от градския съвет на Мариупол в Telegram. Те трябва да бъдат спасени незабавно. Светът трябва да знае какво се случва. 24 часа под обстрел от руската армия. Непрекъснато, казват още местните власти. 

14-годишно момиче, изнасилено в Буча, Киевска област, от петима окупатори и бременно, планира да остави детето.

Момичето планира да роди, въпреки че биологичният баща на детето е изнасилвач и окупатор, разказва психологът Александра Квитко, която помага на непълнолетната жертва да приеме заченатото бебе, предава радио Свобода, цитирано от УНИАН. 

Семейството на момичето е решило да задържи детето, защото лекарите предупреждават: ако направиш аборт сега, пострадалата вероятно вече няма да може да има деца, научиха журналистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови