Испанската полиция задържа мъжа, оставил фалшива бомба пред El País

OFFNews 08 януари 2015 в 17:38 2466 0

Испанската полиция арестува 39-годишния Карлос Диас Фернандес, който в сряда остави подозрителен пакет в близост до сградата на медийната група Prisa в Мадрид, съобщава испанският вестник El Mundo. 

Фернандес е арестуван в хостел в испанската столица. 

Задържаният е направил изявление, в което казва, че този четвъртък ще постави пакети на различни места и някои от тях ще експлодират. 

Според източници на разследването, Карлос е бил арестуван през април миналата година в Сантяго де Компостела. Тогава той е бил обвинен в извършване на заплахи за различни медии. След този случай е осъден да се лекува в психиатрично заведение. 

Припомняме, че малко преди 14:00 ч. в сряда испанската полиция евакуира сградата на Prisa, в която се помещават редакциите на едни от най-големите медии - вестниците El País, 20 Minutos и Libertad Digital. Причина за паниката се оказа подозрителен пакет с по-малки размери от кутия за обувки. Полицията се изплашила заради възможността в пратката да има експлозиви. Оказало се обаче, че в пакета има бутилка и спрей, завързани с кабел. 

Ситуацията в Мадрид се разигра часове след като трима въоръжени мъже нападнаха офиса на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо", убивайки 12 души и ранявайки 10. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!