Якето – основният елемент в дамския гардероб

OFFNews 21 декември 2021 в 16:18 8142 0

Якето е един от основните елементи на дамския гардероб, който отдавна е престанал да бъде елемент от официалния бизнес стил, като твърдо заема една от водещите позиции при формирането на много образи в различни стилови направления. Всяка година креативните дизайнери на водещи модни къщи на изложбите на новите си колекции, дават препоръки как стилните дами могат да носят блейзери, за да изглеждат винаги уверени и красиви. Разнообразието от стилове и цветове ви позволява да съобразите собствените си приоритети с широката аудитория, която се различава по възраст, изграждане, стил и пристрастия. Подобно на много други тоалети, якето мигрира в гардероба на нежния пол от мъжкия гардероб.

Как якето стана женствено?

Името му идва от английското to blaze - „да блести“. И най-женствената от жените Коко Шанел, която оцени елегантността и комфорта на това „мъжко нещо“ и го добави през 1926 г. заедно с малката черна рокля към колекцията си, като постигна "отчуждаването" му. С какво да облечете дамско яке от туид, легендарната Шанел определи през 1954 г., ефективно съчетавайки го с пола.

Известният Ив Сен Лоран подари на жените смокинг. Първата му колекция, която се появи в средата на 60-те, имаше този елемент от гардероба и ясно демонстрира с какво дамско яке може да се носи. Броят на опциите в колекцията на модния дизайнер достига двеста. Благодарение на тези революционни стъпки и постоянните подобрения в кройките, цветовете, декорациите и използваните материи, дизайнерите издигнаха якето до ранга на универсален артикул, който позволява на модната жена да изглежда ефектно и стилно всеки ден.

С какво да носите яке - този въпрос не възниква. То е в перфектна хармония с дънки, поли, панталони, рокли от всички стилове, цветове и дължини. Основното предизвикателство е изборът на правилния модел.

Днес е невъзможно да си представим бизнес и ежедневни визии без този тоалетен хит. Неговата гъвкавост ви позволява да носите един и същ модел в ансамбли с голямо разнообразие от тоалети. За да създавате модерни комбинации, не е нужно да пазарувате - достатъчно е да преразгледате съдържанието на собствения си килер. Там със сигурност ще намерите какво да облечете под дамско яке, за да създадете незабравими ефектни тоалети.

Източник: kapere.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови