Вратарят на Мексико спря Бразилия (видео)

Ивайло Анев 17 юни 2014 в 23:56 6017 3

Снимка AFP

Вратарят на Мексико Гилермо Очоа беше избран за Играч на мача.

Домакинът и фаворит номер едно за световната титла Бразилия изненадващо не успя да победи отбора на Мексико пред пълните трибуни на 64-хилядния "Ещадио Кастелао" във Форталеза. Петкратният първенец на планетата завърши 0:0 с тима от Северна Америка във втория мач от група “А” на Мондиал 2014.

Герой за Мексико беше вратарят Гилермо Очоа, който направи решаващи намеси, за да съхрани ценната точка за своя тим.

Бразилия отново не впечатли с представянето си, както срещу Хърватия, когато спечели не и без помощта на съдията Нишимура. Днес домакините се затрудниха срещу мексиканците, които с наситена средна линия и доста себераздаване успяха да измъкнат равенството.

Още първите минути на мача загатнаха, че головите ситуации няма да бъдат много, тъй като и двата отбора не изглеждаха склонни да поемат излишни рискове. В 11-ата минута все пак „селесао“ демонстрира частица от класата си.

Мексико постепенно събра увереност и в 24-ата минута Ектор Ерера почти изненада Жулио Сезар. Халфът на Порто шутира изненадващо отдясно от около 22 метра, вратарят на домакините отклони топката над гредата, но съдиите не забелязаха това и подновиха играта с удар от вратата.

В 63-ата минута Неймар беше близо до третия си гол в турнира, след като сам си спечели и изпълни пряк свободен удар от около 33 метра. Нападателят на Барселона шутира фалцово към горния десен ъгъл, Очоа плонжира, но навреме прецени, че топката ще излезе и прибра ръката си.

Пет минути преди края Бразилия можеше да наруши нулевото равенство след поредното статично положение. Неймар центрира много добре от фал, а защитата пред Очоа го остава сам срещу Тиаго Силва. Капитанът на домакините стреля мощно с глава от около 4-5 метра, но стражът на "ацтеките" с две ръце боксира далеч от голлинията.

Така двата тима водят в групата с актив по 4 точки, след като Бразилия стартира с 3:1 над Хърватия, а Мексико победи с 1:0 Камерун. Африканците са последният противник на Неймар и компания от груповата фаза, но преди това утре излизат срещу "шахматистите".

Бразилия - Мексико 0:0

БРАЗИЛИЯ: Ж. Сезар; Д. Алвеш, Т. Силва, Д. Луиш, Марсело; Паулиньо, Л. Густаво; Рамиреш, Оскар, Неймар; Фред
МЕКСИКО: Очоа; Васкес, Агилар, Морено, Гуардадо; Родригес, Маркес, Еереа, Лаюн, Гуардадо, Дос Сантос

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!