Цветан Василев купува стадион "Ботев" в Пловдив

OFFNews 10 март 2014 в 15:39 4684 16

Цветан Василев

Собственикът на футболния клуб Ботев (Пловдив) Цветан Василев иска да купи от община Пловдив земята под стадион "Христо Ботев" в града. Предложението ще бъде обсъдено на сесията на общинския съвет в четвъртък, съобщи кметът Иван Тотев, цитиран от Plovdiv24.bg.

В случай, че искането бъде одобрено, ще започне прцедура по прекратяване на концесионния договор за стадиона, подписан миналата година за срок от 35 г., както и тръжна процедура. Ще бъде направена и оценка за стойността на земята. Досега община Пловдив не е правила такава, но се очаква сумата да е 7-цифрена.

"Не става дума за цялата база, а само за стадиона. Площта му е около 42 дка. Концесията надхвърли първоначалния договор, донякъде е и в тежест на общината, заради високите данъци. Това е причината към момента да сме добре настроени към идеята", поясни кметът Тотев.

Ако сделката се осъществи, "канарчетата" ще станат първият отбор в България със собствен стадион. Принципно клубовете получават съоръженията на концесия за дълъг период.

Ръководството на Ботев Пловдив обяви планове да построи нов стадион, който трябва да е готов през 2015 г. Идеята е той да разполага с близо 19 000 места, като 75% от тях ще бъдат покрити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!