Световният тенис разтърсен от корупционен скандал

OFFNews 18 януари 2016 в 08:56 6797 2

Скандал за неразследвани уредени мачове на най-високо ниво разтърси света на тениса.

Разследване на Би Би Си и BuzzFeed News разкрива тайни документи, които показват все по-сериозните подозрения за уредени мачове, включително на турнири от Големия шлем, например Wimbledon. Тези сигнали обаче не са били разследвани.

Тенис "полицията" - Tennis Integrity Unit (TIU) - твърди, че има нулева толерантност към корупцията, но не е реагирала на изпратените й материали за случаите. Сред материалите е разследване на Асоциацията на професионалните тенисисти от 2007 г.

Властите не са разследвали 28 топ тенисисти включени в таен доклад от 2008 г. за съмнения в уреждане на мачове. На всички тези спортисти е било позволено да продължат да се състезават и за 1/3 от тях сигналите са продължили, след като са участвали и в други подозрителни мачове.

В разследването се подчертава, че срещу 16 тенисисти от Топ 50 многократно са били подавани сигнали, заради загубени мачове при подозрителни залагания срещу тях, но те не са били разследвани. Всички тези играчи, включително шампиони от най-престижните турнири по тенис в света - от Големия шлем, и сега са в професионалния тенис. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!