Още два големи спонсора напускат Шарапова

OFFNews 08 март 2016 в 14:40 7096 3

Снимка EPA

Tag Heuer прекратява договора си с Мария Шарапова, а от Porshe обявиха, че спират промотирането на уличената в употреба на допинг руска топ тенисистка. По-рано това направи и най-големият спонсор на Шарапова - Nike.

Петкратната шампионка на турнири от Големия шлем обяви в понеделник, че тестът за допинг от Australian Open е дал положителен резултат за мелдоний, включен в забранителния списък на Световната антидопингова агенция (WADA) от 1 януари 2016 г.

Шарапова първа обяви резултатите от теста на извънредна пресконференция и обясни, че лекарството й е било предписвано от семейния лекар във връзка със здравословни проблеми - недостиг на магнезий, аритмия, фамилна обремененост от диабет. Тя подчерта, че не е знаела, че лекарството съдържа забранената от януари субстанция.

Нейните права се отнемат, считано от 12 март, за неопределен период от време.

Швейцарският производител на луксозни часовници Tag Heuer, който има договор с Шарапова от 2004 г., обяви, че прекратява преговорите с тенисистката за подновяването на контракта помежду им. Предишният изтече на 31 декември.

Porsche, които през 2013 г. подписаха тригодишен договор с руската тенисистка, който предвижда тя да стане първия посланик жена на компанията, обявиха, че спират работата си с Шарапова.

Натъжени сме от последната новина, съобщена от Мария Шарапова. До изясняването на подробностите, когато ще можем да анализираме ситуацията, решихме да отложим планираните дейности, пишат от компанията.

През 2015 г. Forbes определи Шарапова като най-високо платената спортистка в света със спечелени 16 милиона паунда.

8-годишният й договор с Nike, подписан през 2010 г., беше на стойност близо 50 милиона паунда.

Бившата №1 има още договорни отношения с Tiffany & Co, Avon, Evian и производителя на ракети за тенис Head.

Avon отказват да коментират бъдещите си отношения с Шарапова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!