Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Румънците ревнаха срещу унгарския рефер

Виктор Касай добави още една причина двете съседни нации да не се обичат

OFFNEWS 11 юни 2016 в 11:03 6392 1

Отношенията между Румъния и Унгария в исторически план не са били блестящи, но след мача на откриването на Евро 2016 се влошиха с една идея. Причината е унгарският арбитър Виктор Касай, който пусна доста свободна игра на Оливие Жиру във въздушен двубой срещу вратаря на северните ни съседи Чиприан Татарушану, след което падна първия гол за "петлите".

Малко по-късно Касай компенсира като отсъди дузпа за Румъния, но в самия край на мача гениален удар на Димитри Пайе матира Румъния и осигури победата с 2:1.

"Абсолютна грешка на съдията и тя съвсем не е единствената му в този мач. Лоран Косиелни заслужаваше червен картон още през първото полувреме", коментира стражът Татарушану.

Според Николае Станчу, който изработи дузпата, реализирана от Богдан Станку за 1:1, Румъния може да се гордее с представянето си.

В следващия си мач северните ни съседи играят с Швейцария, като победата е задължителна, ако искат да продължат напред в надпреварата.

Във Франция също не са във възторг от представянето на "петлите" в първия им мач. Спортната библия "Екип" излезе със заглавие "Пайе спаси празника", като отдава дължимото на гения на нападателя на Уест Хам, който донесе успеха на Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews