Румънските легенди Хаджи и Попеску също идват на юбилея на Стоичков

OFFNews 09 ноември 2015 в 11:25 4787 1

Попеску и Хаджи с фланелките на националния отбор на Румъния

Две от най-големите легенди в историята на румънския футбол Георге Хаджи и Георге Попеску ще уважат юбилея на Христо Стоичков на 20 май догодина и ще играят в демонстративния мач на ст. "Васил Левски".

И двамата са били съотборници с Камата в испанския гранд Барселона и са съответно третата и четвъртата обявена гост-звезда на юбилея "50 години номер 8". Преди тях бе потвърдено участието в шоуто на емблематичните Диего Армандо Марадона и Карлос Валдерама.

"За нищо на света не бих пропуснал празника на моя най-добър приятел!" – сподели Джика Хаджи за участието си в уникалното по рода си събитие.

Георге Хаджи е футболистът с рекорден брой голове за националния отбор на Румъния. В продължение на 19 години той е капитан на тима, като северната ни съседка участва в две световни първенства (САЩ'94 и Франция'98) и две европейски. Носил е клубните фланелки на отбори като Стяуа, Реал Мадрид, Барселона и Галатасарай.

Георге Попеску е румънецът, който може да се похвали, че е носил капитанската лента в Барселона. Защитникът е играл в още няколко европейски гранда - ПСВ Айндховен, Тотнъм, Галатасарай и по-непретенционзния италиански Лече. Попеску има и 116 мача за националния отбор на Румъния, в които е отбелязал 16 гола.

Събитието "50 години номер 8" е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“ от 20:00 часа. Билетите за шоуто са между 18,88 лв. и 88,88 лв. и се продават в мрежата на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!