Марадона и Стоичков в юбилеен мач на Националния стадион догодина

OFFNews 02 ноември 2015 в 10:52 11234 1

Марадона като играч Севиля в кадър с Христо Стоичков и Роналд Куман от Барселона в мач между двата тима през сезон 1992/93

Носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков ще доведе в България един от най-великите футболисти в историята Марадона за шоу по случай юбилея на Камата.

Уникалното по рода си събитие, озаглавено "50 години номер 8", ще се проведе на 20 май 2016 г. на Националния стадион „Васил Левски“. Идеята и желанието на Стоичков е да отпразнува рождения си ден заедно с българските фенове на играта и с едни от най-големите футболни звезди в света, не само от близкото минало, но и от днес.

Имената на гост-звездите в юбилейния спектакъл все още се пазят в тайна. Те ще бъдат обявявани последователно всяка седмица. Изключителната новина за родните футболни фенове от всички поколения е, че първият участник в шоуто е легендарният аржентински плеймейкър Диего Армандо Марадона.


Събитие от подобен мащаб ще се проведе за първи път в България. Двата отбора, изпълнени със футболни звезди от световен мащаб, ще бъдат разпределени на прост принцип – в единия ще са футболисти, предпочитащи да играят предимно с десен крак, а в другия - тези, чийто силен крак е левият.

Билети за звездния футболен мач вече са пуснати в продажба в мрежата на Eventim, като цените им са между 18,88 лв. и 88,88 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови