Red Bull стартира уникален футболен турнир без вратари

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2015 в 11:38 1628 0

Уникалният футболен турнир на Red Bull най-сетне дойде и в България - всеки уикенд от 3-ти до 18-ти октомври аматьори и професионалисти ще премерят сили на терена на Red Bull Winning 5.

Уникалното на състезанието е, че всеки отбор ще се състои не от 11, а от 5 души на възраст между 16 и 39 години, без да имат вратар. Всички те ще се борят за парче от наградния фонд на стойност 3500 лева.

Red Bull Winning 5 е турнир, който ще се проведе по схема регионални квалификации в Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград и София. Във всяка регионална квалификация могат да участват до 24 отбора, а в София 32. Отборите ще бъдат разделени в групи (3х8, София 4х8) на принципа на директна елиминация, а първенците на групите ще се борят за първото място на националния финал в София на 18-ти октомври, неделя.

Всеки мач е с времетраене от 10 минути без прекъсвания. При нарушения, за червени и жълти картони, съдията спазва правилата на ФИФА футзал.


Ето и какви са правилата на футболното състезание:

- При отбелязан гол един играч от противниковия отбор напуска играта, а останалите продължават, докато един от отборите не бъде напълно елиминиран или редовното време не изтече;

- Капитаните на всеки отбор са длъжни преди началото на мача да предоставят списък на реда, в който всеки един от техните играчите ще напуска играта при касиран гол; 

- Ако резултатът е равен до края на редовното време, победителят ще бъде определен с дузпи – 30 секунди мач един срещу един;

- Дузпи ще могат да изпълняват само играчи, които не са били елиминирани в редовното време; 

- Смяната на играчи по време на мача не е позволена.

Записването на отборите става на имейл RedBullEventsBulgaria@gmail.com. Ако имате въпроси и неясноти, се обадете на телефон: 0800 12 699. 

Регионални състезания (всички са с начален час от 12:00 часа):

- Бургас: 3-ти октомври, събота, Спортен комплекс „Изгрев“, парк Велека. Регистрация до 28.09;
- Варна: 4-ти октомври, неделя, ОСРК „Младост“. Регистрация до 28.09;
- Пловдив: 10-ти октомври, събота, Спортен център “Оптимум“. Регистрация до 06.10;
- Благоевград: 11-ти октомври, неделя, Спортен комплекс „Арена парк“. Регистрация до 6.10;
- София: 17-ти октомври, събота, Спортен комплекс Зона Б-5, „Спортна София“. Регистрация до 13.10;
- Финал в София: 18-ти октомври, неделя, Спортен комплекс Зона Б-5, „Спортна София“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови