Пресата на Острова разкъсва "трите лъва"

"Глупаците загубиха от Исландия", пише на първа страница "Сън"

OFFNEWS 28 юни 2016 в 13:28 4924 2

Отпадането на Англия от скромния тим на Исландия на Евро 2016 даде чудесен повод британските медии да засипят с хули отбора и селекционера Рой Ходжсън.

"Британските "звезди" бяха унижени от Исландия, страна с 323 000 души население. Рой Ходжсън подаде оставка и ние се радваме да му видим гърба", пише "Дейли Мейл" под заглавие "Хубаво избавление".

"Глупаците загубиха от Исландия", е водещото заглавие на таблоида "Сън". "Жалка Англия претърпя унизителна загуба с 1:2 от футболното джудже Исландия. Нацията, известна с риболова си, смая английските фенове - накара мултимилионерите на Рой Ходжсън да си събират багажа от Евро 2016, потънали в срам", пише изданието.

"Това е най-срамната вечер за Англия на международната сцена, много по-лоша от загубата от САЩ на Световната купа през 1950 година в Бело Оризонте. Поражението в Ница винаги ще носи по-дълбока травма, защото идва в ерата на Висшата лига като глобална футболна индустрия", пише "Дейли Телеграф".

"Англия преживя безпрецедентно унижение след отпадането на Евро 2016 от държава с население по-малко от това на Лестър. Ходжсън и играчите ще носят до края на живота си позорното петно заради участието си в най-мрачния ден в английската футболна история", допълва "Индипендънт".

BBC пък обвинява играчите, а не толкова мениджъра Ходжсън. "Основната отговорност се носи от мениджъра, но да не се заблуждаваме, той беше лошо подведен от футболистите, които са показали, че могат много повече. Ходжсън има вина и плати цената, но не трябва да се спестяват и критиките към всичките тези скъпоплатени играчи от Висшата лига", пише BBC.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови