Исландия би шута на Англия и от футболна Европа

Уейн Рууни и компания допуснаха сензационен обрат и станаха за смях

28 юни 2016 в 00:15 12486 5

Англия отпадна шокиращо на осминафиналите на Евро 2016. На стадион "Алианц Ривиера" англичаните водеха с 1:0 след четири минути игра, но в крайна сметка отпаднаха след обрат и поражение 1:2 срещу дебютанта Исландия. Избраниците на мениджъра Рой Ходжсън за пореден път не демонстрираха нищо запомнящо се и разочароваха своите многобройни запалянковци в Ница.

Още в третата минута вратарят Ханес Халдорсон извърши нарушение в наказателното поле срещу Рахим Стърлинг и главният съдия Дамир Скомина отсъди дузпа. Вратарят сгреши, защото можеше и да остави топката просто да излезе в аут, но се презастрахова и фаулира Стърлинг. Уейн Рууни стреля хладнокръвно в долния ляв ъгъл и откри резултата в полза на "трите лъва". Само две минути след това исландците достигнаха до изравняване. Арнасон игра с глава след изпълнение на тъч, английската защита сбърка и позволи на Райнар Сигурдсон отблизо да се разпише за 1:1.

В 18-ата минута исландският тим взе аванс и даде заявка за най-голямата изненада на шампионата във Франция до момента. Колбайн Сигторсон получи топката на границата на наказателното поле и стреля по земя, вратарят Джо Харт не се намеси по най-добрия начин и Исландия направи сензационен обрат. В 28-ата минута Хари Кейн стреля опасно от въздуха, но вратарят Холдорсон изби в корнер. С неточен удар преди края на първата част се отличи Уейн Рууни. Десет минути след почивката Райнар Сигурдсон отправи красив удар със задна ножица отблизо, но топката беше насочена право в тялото на стража Джо Харт. В 60-ата минута в игра влезе нападателят на шампиона Лестър Сити - Джейми Варди, но англичаните не успяха да наложат сериозен териториален натиск в половината на Исландия.

На англичаните не помогна и включването на младия Маркъс Рашфорд, който в края замени своя съотборник в Манчестър Юнайтед - Рууни. Деле Али и Варди пропуснаха най-добрите възможности за гол в полза на английския тим. Седем минути преди края на редовното време Арон Гунарсон се измъкна от защитата, озовава се в наказателното поле, на добра позиция за отбелязване на гол, но вратарят Джо Харт се отличи с решаваща намеса след удара на исландския футболист.

На четвъртфиналите на шампионата исландците ще срещнат домакините от Франция. Двубоят между двата отбора е на 3 юли. Отпадането на англичаните от европейското идва броени дни след референдума за излизане от Европейския съюз. Това предизвика лавина от шеги в социалните мрежи.

Англия - Исландия 1:2

1:0 - Рууни (4-дузпа)
1:1 - Сигурдсон (6)
1:2 - Сигторсон (18)

Англия: Харт; Уокър, Смолинг, Кейхил, Роуз; Дайър (46-Уилшър), Али, Рууни (86-Рашфорд); Стърлинг (59-Варди), Стъридж, Кейн.
Исландия: Халдорсон; Саеварсон, Арнасон, Р. Сигурдсон, Скуласон; Гудмундсон, Гунарсон, Г. Сигурдсон, Б. Бярнасон; Бьодварсон (88-Траустасон), Сигторсон (77-Т. Бярнасон).
Жълти картони: Стъридж, Сигурдсон, Гунарсон.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

5

Стринка Минка

28.06 2016 в 09:37

Ударът с реалността е тежък.

11841

4

трафоПОСТ

28.06 2016 в 09:36

Това си беше футболен Брекзит, но този път насилствен.

77927

3

El Commandante

28.06 2016 в 08:27

Не съм доволен от резултата, започвам петиция на сайта на УЕФА за преиграване...

63994

1

Red or Dead

28.06 2016 в 00:48


Микробританчетата бяха унизени на МАКС, няма такава жалка пародия....след като стотина РУСНАЦИ разхвърляха като битълсите хиляди лоени британски топки из улиците на Марсилия преди броени дни, тази вечер един народ с население колкото Пловдив буквално ги направи за кашмер на света.......определено има Господ, тази вечер е празник за цялото ПРОГРЕСИВНО човечество....