Последно: Спортният министър уволнява ръководството на тотото

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2022 в 18:05 1765 0

Срещата между спортния министър Радостин Василев и ръководството на Българския спортен тотализатор не доведе до намирането на решения и Василев обяви, че ще освободи изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров и членовете на Управителния съвет на дружеството, като се възползва от възможността, дадена му от Закона за публичните предприятия за предсрочно прекратяване на мандата им.

По-рано днес Петров обяви, че доброволно няма да подаде оставка, но ако бъде отстранен, няма да се обръща към съда.

"Те не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие и това ще се случи с едностранен акт на министъра. Разговаряхме по всички възможни варианти за прекратяване и стигнахме до това решение", каза министър Василев.

И обясни защо взима това решение.

"Аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководството. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото дружество, както и във всички дружества, свързани с ММС."

Радостин Василев бе категоричен, че очаква по-високи печалби от страна на БСТ, защото това дружество реализира държавната политика в хазарта.

"Шансът за развитие на тотализатора е повишаване на неговата дейност и във връзка с организацията на лотарийните игри. Не знам защо някой е говорил за либерализация на пазара. Това са измислици и лъжи. Това дава шанс на дружеството да има силата да може да изкарва повече средства. Всяко друго решение би го обезкървило, както беше дълги години преди това", каза министърът.

Той ще коментира с новото ръководство на БСТ възможностите за по-свободна работа на тотализатора и заемането на по-голяма територия на пазара.

"Ще направя всичко необходимо това дружество да реализира печалба, която приляга на монополист на пазара", обеща той с уточнението, че ще назначи независим одит на БСТ.

"Ще подложа на анализ абсолютно всички договори, приходи и разходи на тотализатора, за да мога да бъда сигурен по какъв начин се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните отчети в края на годината могат да бъдат много различни от действителното състояние на тотализатора. Надявам се да е в положително състояние. Тепърва ще разберем", посочи министърът на младежта и спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови