От ЦСКА поискаха нов шеф на Съдийската комисия

Васил Георгиев 05 декември 2011 в 15:24 1673 0

Драголюб Симонович

Снимка БГНЕС

Драголюб Симонович

От ЦСКА поискаха смяна на шефа на съдиите Костадин Костадинов. Спортният директор на "червените" Драголюб Симонович (на снимката) мотивира искането с това, че комисията наказва само реферите, сбъркали в полза на ЦСКА, а за другите санкции няма.

Симонович отговори и на обвиненията от Лудогорец, че административния директор на ЦСКА Димитър Димитров урежда съдии на "армейците", с директната атака, че Георги Караманджуков, който е на същия пост в Лудогорец, прави същото за есенния първенец. "Защо не бяха наказани съдията, който отмени гола на Здравко Лазаров от Локомотив (Пловдив), или този, който не даде дузпа за Светкавица в мача им срещу Левски - коментира Симонович. - Дузпата за Лудогорец срещу Берое също бе дискусионна".

По-рано през есента "главата" на Костадин Костадинов поискаха и от Левски. Симонович коментира и предстоящата селекция на ЦСКА.

"Повечето от играчите, които сме набелязали са чужденци - обяви Дуци. - Категорично, няма да има нито един сърбин. Искам Зико да остане, но при продажбата му всички пари ще влязат в клубната каса. Има оферта за Мораеш, но той има още какво да даде.  Станислав Ангелов е добър играч, но не е сред тези, които следим. Не сме говорили и с Валентин Илиев и Кирил Котев. От ръководството не са ни поставили тама като сума за трансферите".

Симонович бе категоричен, че до края на седмицата от ръководството ще изплатят всички задължения към държавата, което ще позволи да се изчистят проблемите около собствеността на базата. Спортният директор на ЦСКА открито нападна доскорошният треньор по физическа подготовка на отбора Иван Йоавановски, че е шпионирал "червените" в полза на Лудогорец. 

Йовановски започна работа именно в тима от Разград. "Лошо е бръмбърът да е в къщи, а сега замина там, където предаваше информацията - заяви Симонович. - За работата му повече от красноречиво говорят мачовете. ЦСКА играе на добро ниво 35-40 минути. Затова сега предупреждавам хората в Лудогорец да внимават какво ще им е състоянието през пролетта, след като за него ще отговаря този човек". Симонович не подмина и атаките на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев, който заяви, че "ЦСКА се управлява от мутрите Дуци, Перо и Каубоя". "Лудогорец са светлия лъч в "А" група - каза спортният директор на ЦСКА. - Там наистина се правят страхотни неща. Г-н Домусчиев е богат, известен и успял човек. Мисля обаче, че е нагло и гадно да се говори така. Ето, ходя си из "Царско село", а камериерките ми подвикват - ето я мутрата. Може би трябва да си обръсна главата и да си сложа един тежък ланец. За мен това изказване е лична обида". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови