Quantcast

Невиждан футболен феърплей от Италия (видео)

ОFFNews Последна промяна на 21 март 2014 в 22:23 22996 4

Всеки обича да гледа смешни футболни гафове, особено ако виновникът е безпомощният вратар. Този забавен мач между два аматьорски италиaнски отбора обаче е много, много повече.

Вратарят на „Дро“ някак си успява да си вкара шеметен автогол, а съперниците им от „Ферсина“ отговарят с невиждана проява на спортсменство.

След абсурдния гол, с който повеждат, играчите на „Ферсина“ допускат съперникът да стартира с топката от центъра и безпрепятствено да изравни. И така позволяват на противника си да заличи гафа на своя вратар, спечелвайки си аплодисментите на феновете.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2014 в 22:54

Уточнение, ти хубаво си писал АМА


... защо в България това не е нормално? Или поне в наши дни ....

22.03 2014 в 22:25

Въпреки джентълменския жест, това за съжаление(или не) е забранено по правилник - отбор (или отделен състезател) да предприема или допуска умишлено действия или бездействия, водещи до вреда на отбора. Естествено тук става въпрос за нещо съвсем различно от написаното между редовете на този правилник, а именно отнасящи се до уговорени мачове. :)

22.03 2014 в 18:44

Това е много яко! Радвам се!

22.03 2014 в 01:37

Трябва да се направи уточнение - грешката на вратаря на „Дро“ става след като неговите съотборници изчистват в тъч, за да се окаже лекарска помощ на контузен играч на противниковия отбор - „Ферсина“. След това футболистите на „Ферсина“ е нормално да върнат жеста и след тъча да предоставят топката във владение на „Дро“, но погрешка я пращат в мрежата (Макар и грешката да е на вратаря на "Дро") - на това му се казва - джентълменско изчистване в... гол :) Та при тази ситуация е съвсем нормално да пуснат и един ответен гол. Миналата година имаше подобна ситуация в Шампионската лига, но тогава отказаха да пуснат гол облагодетелстваните