Министър Кралев представи реновирания Национален стадион

OFFNews 02 септември 2015 в 20:30 2029 0

Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи реновирания Национален стадион „Васил Левски“.

На събитието присъстваха селекционерът на националния отбор по футбол Ивайлов Петев, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, зам.-изпълнителните директори на БФС Антон Попов и Павел Колев, изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов и съветникът на министър-председателя Бойко Борисов - Свилен Нейков.

„Радвам се, че имаме възможност да представим продължението на инвестиционната програма на нашето правителство, една част от която е реконструкцията на Националния стадион.

Целият ремонт възлиза на около 1 млн. с ДДС. Тревното покритие е сменено изцяло и е на стойност 300 хил. лв. без ДДС. Таблото е за около 400 хил. лева.

Нарочно избрахме представянето да бъде в 14,00 ч., защото светлината е най-ярка и виждате, че разделителната му способност е перфектна. Таблото е с много високо качество, производство е на китайска фирма, но такива табла има на Олимпийския стадион в Шанхай, на Бродуей, на различни стадиони в САЩ. Цената за ремонта е много добра. За 200 хил. лева бяха оправени пътеводите, поливната инсталация, дилатационните фуги, за да се спрат течовете в атлетическата писта“, каза Красен Кралев.

Министърът подчерта, че са спазени заложените срокове и съоръжението е в пълна готовност за много важния мач, който националният отбор по футбол ще играе срещу Норвегия.

„Пожелавам им успех и да тръгнем с победа на новия терен. Да са живи и здрави, да няма контузии и да се представят достойно, за да могат да се класират на бараж за Европейското първенство“, обърна се министърът към футболистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!