Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Македонец с фалшиви български документи замесен във футболния скандал в Италия

Васил Георгиев 22 декември 2011 в 16:26 1607 0

34-годишният македонски гражданин Християн Илиевски е използвал фалшиви български документи, осъществявайки контакти, свързани с "черното тото", което в момента тресе италианския футбол.

Живеещият в Комо Илиевски, който все още се издирва от полицията, се снабдявал със СИМ-карти на италиански мобилни оператори, представяйки документи за самоличност на несъществуващ българин на име Валентин Димитров. Според следователите, които се занимават със скандала, Илиевски, който е един от така наречената "Група на циганите", в която са и арестуваният в Атина македонец Раде Трайковски и словакът Алмир Гегич, са основна движеща сила в организацията на черното тото. Гегич е сочен като лидера на групата. Илиевски правел срещи на летище "Малпенса" в Милано с емисари от Сингапур, които му предавали пари за подкупването на футболисти.

Междувременно стана ясно, че единият от задържаните футболисти Алесандро Дзамперини е дал показания, в които е потвърдил, че именно Илиевски е установил контакт с него и му е предложил да уреждат мачове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews