Локомотив Пловдив изненада ЦСКА в София

OFFNews 29 октомври 2016 в 19:37 5529 1

Отборът на ЦСКА допусна изненадваща загуба на "Българска армия" с 0:1 от Локомотив Пловдив в 12-ия кръг на Първа лига.

Победният гол за пловдивчани отбеляза Дани Кики в 10-ата минута. Загубата остави тима на треньора Едуард Йорданеску на 7 точки зад лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко. Двубоят се изигра пред празни трибуни заради наказание на ЦСКА.

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на домакините. В 6-ата минута Рафа Перес сбърка при разиграване отзад и се наложи да фаулира Мартин Камбуров. Райков стреля от фаул, но шутът му от 27-28 метра профуча опасно над напречната греда.

Така се стигна до десетата минута, в която Дани Кики получи пас отдясно в наказателното поле на домакините, навлезе навътре преодолявайки без проблем Рафа Перес и след шут по земя с десния крак не остави шанс на Конов - 1:0 за Локо Пд.

До края на полувремето ЦСКА-София натисна сериозно своя противник, но не успя да реализира. Първо опасен шут на Диого Виана бе избит в корнер от Ел Харуби. После на два пъти и Преслав Йорданов стреля на два пъти с глава, но в аут.

През второто полувреме гостите играха в защитна формация и макар "червените" да владееха повече топката, не им позволиха да изравнят и така ЦСКА записа първата си загуба на собствен терен за сезона.

В другия мач от деня Берое победи с 2:1 Монтана при дебюта на новия треньор Ферарио Спасов. Головете за успеха реализираха Атанас Зехиров (27) и Жуниор Мапуку (73). За гостите точен бе Стивън Петков (53).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови