Кубрат Пулев ще излезе срещу Дерек Чисора в мач за Европейската титла

OFFNews 02 февруари 2016 в 12:24 10943 3

Пулев и Чисора. Колаж: OFFNews

Българският профи боксьор Kубрат Пулев ще се изправи тази година срещу Дерек Чисора в битка за Европейската титла в свръхтежка категория, съобщава BoxingNewsOnline.

Това стана възможно, след като англичанинът Антони Джошуа се отказа от правото си да се бие с Чисора. Планираният за 9 април мач между тях няма да се проведе, а новият съперник на Чисора ще бъде Пулев.

Победителят в мача между българина и британеца ще спечели вакантния Европейски пояс на EBU (Европейски Боксов Съюз). Титлата е без притежател откакто последният шампион Роберт Хелениус на 20 януари тази година отказа да я защитава срещу Дерек Чисора и така я оваканти.

Според BoxingNewsOnline тъй като и Чисора, и Пулев са представлявани от Зауерланд, няма нужда от събиране на награден фонд и EBU очаква само дата и място на боя.

"За съжаление Джошуа на прие бой за титлата на EBU," заяви генералният секретар на боксовата организация Енца Джакопони, цитиран от BoxingNewsOnline.

"Така вакантната титла ще се реши в мач между Дерек Чисора и Кубрат Пулев", допълни Джакопони.

Зауерланд организира боксова гала вечер през месец март, като това ще е една от възможностите за двубой между Кобрата и Чисора. Самият 34-годишен роден бокьор коментира след последния си двубой, че очаква следващия си мач през март или април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!