Ювентус и Барселона в историческа битка за Шампионската лига

Ивайло Анев 06 юни 2015 в 13:55 4672 0

Най-важният мач в европейския клубен футбол започва тази вечер в 21:45 часа българско време на Олимпийския стадион в Берлин.

Срещата ще можете да проследите на живо на OFFNews.bg

Един срещу друг се изправят шампионите на Испания и Италия - Барселона и Ювентус, за да покажат на всички кой е по-добрият и по-достойният да спечели най-престижният клубен трофей в Европа.

За да достигне до най-важния Барса финишира на върха в група F, в която бяха още Пари Сен Жермен, Аякс и АПОЕЛ. Каталунците записаха пет победи и една загуба в групата (от Пари Сен Жермен с 3:2). В следващите два етапа испанците отстраниха Манчестър Сити с общ резултат 3:1, ПСЖ с 5:1 и Байерн Мюнхен с 5:3.

Ювентус завърши втори в група А, с три точки по-малко от Атлетико Мадрид. "Старата госпожа" записа в групата три победи, едно равенство и две поражения. След това отстрани Борусия Дортмунд с общо 5:1, Монако с 1:0 и шампиона от миналия сезон Реал Мадрид с 3:2

Треньорът на "каталунците" Луис Енрике разполага с всичко най-добро от своя състав. В

ъпросителни имаше върху здравословното състояние на Луис Суарес и Андрес Иниеста, но и двамата ще бъдат титуляри на Олимпийския стадион.

Най-силното оръжие на Енрике безспорно е феноменалното трио в атака – Суарес, Меси и Неймар. Тримата имат отбелязани 120 гола във всички турнири през настоящия сезон. Последен мач за каталунците ще изиграе клубната легенда Шави, който обяви, че си тръгва от "Ноу Камп" след 17 години.

Големият проблем пред треньора на Ювентус Масимилиано Алегри е контузията на Джорджо Киелини, който пропуска финала. Същото се отнася и за Мартин Касерес.

Последният мач между двата отбора в Шампионската лига беше на четвъртфиналите през 2003 г. Тогава Юве се наложи с 1:1 и 2:1.

Според букмейкърите Барселона е фаворит, но кой би се наел да прогнозира такъв мач?

Вероятни състави:.

Барселона (4-3-3): Тер Щеген; Алвес, Пике, Масчерано, Алба; Бускетс, Ракитич, Иниеста; Меси, Суарес, Неймар;

Ювентус (4-1-3-2): Буфон; Лихтщайнер, Бонучи, Бардзали, Евра; Пирло; Погба, Видал, Маркизио; Тевес, Мората.

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Стадион: "Олимпиащадион", Берлин

Начален час: 21.45 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови