Байерн обърна Барселона, но напуска Шампионската лига

OFFNews 12 май 2015 в 23:41 3482 0

След драматичен мач германският шампион Байерн постигна победа 3:2 на "Алианц Арена", но трябва да напусне Шампионската лига, след успеха с 3:0 в първата среща. Баварците не успяха да стопят разликата и да се класират за финала  и отстъпиха място на Барселона. Другият финалист ще се разбере утре, след битката между Ювентус и Реал Мадрид на митичният „Сантиаго Бернабеу“.

Германският шампион пръв откри резултата чрез Меди Бенатия в 7-ата минута, но две попадения на Неймар в 15-ата и 29-ата минута обърнаха нещата в полза на гостите. В 59-ата минута Роберт Левандовски доведе нещата до 2:2, а в 74-ата минута Томас Мюлер донесе успеха на Байерн, като така поне спаси честта на своя тим и попречи на съперника да запише първата си победа в Мюнхен.

Срещата бе изключително динамична, като положенията се редяха и пред двете врати. Първо гостите стигнаха до голова възможност в 5-ата минута, когато Иван Ракитич бе изведен зад защитата, но ударът му бе спасен от Мануел Нойер. Две минути по-късно обаче домакините стигнаха до откриване на резултата с първото си положение. След едно центриране от корнер Меди Бенатия се извиси и с глава насочи топката във вратата за 1:0, като така даде лъч надежда за обрат.

В 13-ата минута германците имаха нова голова възможност като Бастиан Швайнщайгер отправи опасен далечен удар покрай вртата. В 15-ата минута обаче устремът на "баварците" бе прекършен. Лионел Меси пусна перфектен пас за Луис Суарес в наказателното поле, той продължи за Неймар, който от близо засече топката в опразнената врата за 1:1. Така Байерн вече трябваше да вкара цели 4 гола, за да стигне до крайния успех.

Домакините все пак показаха кураж и създадоха няколко доста добри положения пред Тер Щеген. Първо в 19-ата минута Томас Мюлер тества рефлексите на вратаря, след това и Роберт Левандовски имаше чудесна възможност в 26-ата минута, а в 29-ата минута отново Мюлер бе изведен в наказателното поле и отново стреля в тялото на стража на Барса. Веднага след това обаче гостите организираха чудесна контраатака, Меси продължи с глава към Суарес, който пък веднага подаде на непокрития Неймар, който с плътен удар вкара втория си гол в мача за 1:2 и така на практика окончателно уби интригата.

До края на полувремето Байерн иаше две добри голови възможности, като в 38-ата минута Швайнщайгер стреля опасно с глава, но Тер Щеген спаси, а в 39-ата минута Левандовски бе изведен зад защитата, отправи удар, като след двойна намеса вратарят на каталунците някак успя да избие топката преди тя да премине голлинията с пълния си обем.

Втората част стартира далеч по-спокойно, но отново Байерн бе по-активен в предни позиции. Треньорът на гостите Луис Енрике пък извади от игра Луис Суарес за сметка на Педро Родригес, като не стана ясно дали уругваецът е с контузия или това бе тактическо решение на наставника.

В 57-ата минута домакините организираха нелоша атака завършила с изстрел от трудна позиция на Бернат, който обаче бе неточен. Две минути по-късно пък Левандовски получи пред наказателното поле, финтира Масчерано и прецизен удар заби кълбото в мрежата за 2:2. В 74-ата минута Байерн стигна и до пълен обрат. След хубава комбинация пред наказателното поле Швайнщайгер върна за Мюлер, който със силен удар доведе нещата до 3:2. В 78-ата минута и Левандовски имаше нов шанс да върне още малко интригата, но ударът му мина покрай вратата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки