Холандия и Аржентина излизат в битка за финала

Ивайло Анев 09 юли 2014 в 16:45 3700 1

Холандия срещу Аржентина излизат в битка за финала, където вече чака Германия.

Двукратният шампион Аржентина и трикратният финалист Холандия ще се изправят във втория полуфинал на световното първенство по футбол, за да определят съперника на впечатляващата Германия във финала на 12 юли.

Първият полуфинален сблъсък между Европа и Южна Америка завърши с унизителна загуба с 1:7 за домакините от Бразилия, които не успяха и при втория си опит да спечелят световната титла на своя територия.

И пред двата отбора има кадрови проблеми. За Аржентина твърдо аут от двубоя е контузеният Анхел Ди Мария. При холандците няколко души са с проблеми – Рон Влаар и Найджъл де Йонг бяха под въпрос за двубоя, но са възстановени и ще могат да вземат участие. Проблеми имат също Робин ван Перси, Дарил Янмаат и Лерой Фер, но се очаква всички те да бъдат на линия за мача тази вечер.

Аржентина стигна до полуфинали за четвърти път след 1978, 1986 и 1990, а в предишните три случая неизменно стигна и финалния двубой. Холандия от своя страна ще иска отново да се класира за последния двубой, както преди 4 години в Южна Африка, а целта е ясна – да бъде спечелена така бленуваната първа световна титла.

До момента Холандия като че ли впечатлява повече на Световното. „Лалетата“ започнаха с разгромно 5:1 над Испания, след което победиха и силните отбори на Австралия с 3:2 и Чили с 2:0.

На осминафиналите „лалетата“ бяха близо до отпадане, но с два късни гола обърнаха Мексико и победиха с 2:1. Така се стигна до драмата с Коста Рика, която завърши 0:0 след 120 минути, но резервният вратар Тим Крул донесе място на полуфинали за своя тим.

Аржентина също записа три победи в групата – 2:1 над Босна и Херцеговина, 1:0 над Иран и 3:2 срещу Нигерия. В елиминациите „гаучосите“ също победиха минимално. Срещу Швейцария се стигна до продължения, в които голът на Ди Мария в 118-ата минута предотврати дузпите. На четвъртфиналите съперник бе Белгия, а резултат отново 1:0 след попадение на Гонсало Игуаин в самото начало.

Вероятни състави:

Холандия: Силесен, Янмаат, Де Врай, Влаар, Инди, Кайт, Снайдер, Блинд, Депай, Ван Перси, Робен.
Селекционер: Луис Ван Гаал.

Аржентина: Ромеро, Рохо, Демикелис, Гарай, Сабалета, Перес, Билия, Меси, Игуаин, Лавеци, Масчерано.
Селекционер: Алехандро Сабея.

Холандия - Аржентина
5 Изиграни мачове 5
12 Голове 7
    2.4 Средно голове на мач 1.4
        70% Удари в очертанията (%) 60%
15 Голови опасности 17.4
91 Фалове 54
7 Жълти картони 5
0 Червени картони 0

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!