Григор Димитров спечели oспорван мач в Рим срещу 47-ия в света

OFFNews 12 май 2014 в 15:15 4000 0

Григор Димитров

Снимка Grigor-Dimitrov.com

Григор Димитров

Най-силният български тенисист Григор Димитров започна днес участието си в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим срещу 47-ия в света Едуар Роже-Васелин.

Резултат: (4:6 за Васелин); (6:3 за Димитров); (6:4 за Димитров)


Oспорвано начало на първия сет на мача, който се игра пред почти празните трибуни на централния корт в Рим. Малко по малко първата ни ракета наложи стила си, но допускаше и доста грешки. В осмия гейм Димитров получи два шанса да реализира пробив, но не го направи и резултатът отново стана равен - 4:4. Още в следващия гейм Васелин получи възможност да пробие Григор, но за разлика от българина се възползва, след което сервира за сета и го спечели - 4:6.

Вторият сет също започна равностойно и сякаш нашенецът не можеше да намери правилната тактика срещу противника си. Димитров започна да е играе по-съсредоточено и резултатът дойде - 5:2. Едуар Роже-Васелин взе следващия си сервис гейм за 5:3 и остана в сета. Все пак Григор затвори частта при 6:3 и изравни резултата.

В началото на третия сет двамата тенисисти не допускаха грешки в подаванията си. Със затруднения Григор Димитров спечели четвъртия гейм, в който сервираше той - 2:2. Сетът продължаваше без пробив. Григор имаше шанс да направи брейк, но Васелин отново се справи и спечели подаването си за 3:4. След това първата ни ракета изравни за 4:4, а в сервис гейма на Васелин Димитров най-накрая успя и да направи пробив в сета. По този начин Гришо сервира за спечелване на мача и го затвори при 6:4, осигурявайки си място в следващия кръг на Мастърса в Рим. 

Досега двамата не бяха играли един срещу друг.

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова също започва участието си в Рим днес. Тя играе срещу квалификантката Петра Четковска в първия кръг, а при победа ще се изправи срещу №7 в схемата Ангелик Кербер (Германия).

Двубоят на Пиронкова стартира малко след 15,00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови