Григор Димитров напусна безславно турнира в Базел

OFFNews 25 октомври 2016 в 17:49 3345 0

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook, архив

Григор Димитров падна от Жил Мюлер със 7:6(9), 4:6, 4:6 в първия кръг от турнира от категорията ATP 500 в Базел, Швейцария.

Мачът започна безпроблемно за Григор и трудно за Мюлер, който взе първото си подаване, след като Григор пропусна няколко възможности за пробив. Вторият му гейм също не беше безпроблемен - Мюлер направи две двойни грешки, но взе подаването си, след което заигра агресивно и спечели третия си сервис гейм на нула. Григор отвърна по същия начин, със сервис гейм на нула, и резултатът вече беше 4:3 в негова полза. Димитров взе и следващото си подаване на нула, за 5:4, но до края на сета не се стигна до пробив. Той беше решен в тайбрек, който продължи 14 минути и беше спечелен от 25-годишния българин, който реализира осмата си възможност да затвори сета. Сетът продължи час и 2 минути.

За разлика от първия сет, във втория имаше два пробива само за първите 6 гейма. Той започна с пробив за Димитров, но Мюлер проби играта на Григор в шестия гейм за 3:3. Последваха два разменени сервис геймове - 4:4.

Третият сет започна с бърз трети пореден сервис гейм на нула, а играта на Григор бе с нарушен ритъм. През целия трети сет Григор бе в ролята на догонващ резултата, като слабата игра на българина в края доведе и до логичната победа на тенисиста от Люксембург.

Във втория кръг Мюлер ще играе срещу 27-годишния французин Беноа Пер - №44 в света, или съперника му в първия кръг - Флориан Майер от Германия. Майер (33 г.) заема 55-ата позиция на сингъл, достигал е до №18 през 2011 г.

Тазгодишното участие на 25-годишният Димитров в турнира в швейцарския град е петото за него. Миналата година той отпадна във втория кръг след сблъсък с бившия №1 в света Рафаел Надал, а предишните му три участия приключиха в 1/4-финалите.

Днешният мач беше петият между Димитров и Мюлер. При предишните двамата имат по две победи.

33-годишният Мюлер е №37 в световната ранглиста, достигал е до №34.

Българинът пък е 18-и тази седмица, достигал е №8 в света, през 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!