Григор Димитров излиза срещу Анди Мъри в 1/8-финал на Australian Open

OFFNews 25 януари 2015 в 07:00 2345 3

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров излиза за осминафинален двубой на Australian Open срещу шестия в света Анди Мъри днес.

Мачът е втори във вечерната програма на централния корт в Мелбърн и се очаква да започне след 11.30 ч. българско време.

Първият двубой на "Род Лейвър Арина" - в 19 ч. местно време и 10 ч. българско - е между белгийката Янина Викмайер и третата поставена в схемата Симона Халеп от Румъния.

Димитров и Мъри са играли шест пъти досега. Шотландецът е печелил четири от мачовете. И двата успеха на 11-ия в света българин са от 2014 г. Димитров победи Мъри на четвъртфинала в друг от турнирите от Големия шлем - "Уимбълдън", както и на полуфинала в Акапулко. За последен път двамата са играли един срещу друг през ноември 2014 г. в Париж, когато Анди Мъри се наложи с 6:3, 6:3.

Победителят от днешния двубой между Григор Димитров и Анди Мъри ще играе срещу 19-годишния австралиец Ник Киргиос, който привлече вниманието миналата година с победата си над Рафаел Надал, или срещу италианеца Андреас Сепи, който поднесе тазгодишната изненада в мъжкия турнир, като отстрани тенис легендата Роджър Федерер в третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!