Гришо за мача с Мъри: Излизам за победа и за нищо друго

Мъри: Ще го затрудня максимално

Ивайло Анев 23 януари 2015 в 16:04 2212 1

Григор Димитров и Анди Мъри

Винаги съм обичал подобни предизвикателства. Мисля, че съм готов физически и психически и ще дам 100 процента от себе си. Ще изляза за победа и за нищо друго.

Така най-добрият български тенисист ГригорДимитров коментира предстоящия 1/8-финален двубой на Australian Open срещу световния №6 шотландец Анди Мъри.

След като рано тази сутрин българинът отстрани Маркос Багдатис в първия мач за деня последва и победа на Анди Мъри над съперника му Жоао Соуса в трисетов мач, завършил с резултат 6:1, 6:1, 7:5. Така двамата ще се изправят един срещу друг на корта.

"Очаквам страхотен двубой срещу Анди. Винаги е вълнуващо да играя срещу него. В последния ни мач в Париж допуснах тежка загуба (б. а. 3:6, 3:6 в края на октомври миналата година)", каза още българинът.

Мъри води с 4:2 победи, но в единствения мач между двамата в турнирите от "Големия шлем" българинът спечели с 6:1, 7:6 (4), 6:2 на четвъртфиналите на "Уимбълдън" през лятото на миналата година, когато детронира защитаващия титлата си шотландец.

"Играли сме само веднъж в "Големия шлем", но в онази среща той не приличаше на себе си. Може да се каже, че мачът срещу него на "Уимбълдън" е най-силният ми в турнирите от "Шлема" досега, макар че не съм напълно убеден, че това в действителност е така. Просто в онзи ден играх наистина силно. Възползвах се от всяка негова грешка", каза Димитров.

"Сигурен съм, че сега ни предстои съвсем различен мач, защото всички останали срещи с него за били много оспорвани. Винаги е имало битка на корта. Всичко ще се реши от малките моменти и от това как ще се възползваме от тях. Той ще бъде максимално концентриран и ще направи всичко, за да ме спре. В същото време, аз наистина се чувствам готов. Харесвам шансовете си всеки път, когато изляза на корта", каза още българинът.

"Анди направи някои промени в щаба си, изглежда много свеж. Това ще му даде допълнителна мотивация за борба. Аз се чувствам достатъчно стабилен и единственото нещо, което мога да направя, е да изляза на корта и да покажа моята игра", допълни Димитров.

Шотландецът също не пропусна да се изкаже ласкаво за Григор Димитров пред медиите в Австралия.

"Мачът със сигурност ще бъде много труден, защото той играе много силно на турнирите от Големия шлем през последните година, две. Григор Димитров е много талантлив тенисист и е един от младите играчи, които искат да направят големия си пробив в АТП. Той ще бъде мотивиран, но аз ще се опитам да играя добре и да го затрудня максимално", каза Мъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови