Германия спази традицията и стартира с победа Евро 2016

Голове на Мустафи и Швайнщайгер изковаха успеха над Украйна

OFFNEWS 12 юни 2016 в 23:52 2643 0

Световният шампион Германия стартира с победа с 2:0 над Украйна участието си в Евро 2016. Така Бундестима спази традицията да започва винаги с победа в еврофиналите.

Головете за успеха на отбора на Йоаким Льов отбелязаха Шкодран Мустафи в 19-ата минута и влезлият като резерва Бастиан Швайнщайгер във втората минута на добавеното време. В другия мач от група С Полша победи с 1:0 Северна Ирландия и така дели върха с Бундестима, като и двата тима имат по 3 точки. Във втория мач Германия и Полша се изправят в директен сблъсък за първото място в групата си.

Украйна започна добре мача и стоеше равностойно до 60-ата минута, когато силите на футболистите попривършиха.
Германия откри резултата в 19-ата минута чрез Шкодран Мустафи, който се разписа с глава след центриране на Тони Кроос. Бранителят изпревари Сидорчук и насочи с глава от пет метра, разстрелвайки вратаря Пятов с насочване в горния му десен ъгъл и отбеляза първия си гол с екипа на Бундестима.

Голът не стресна украинците, които заиграха много открито и бяха близо до изравнителен гол в 36-ата минута. Тогава Ярмоленко изведе Коваленко, който преодоля Нойер, но от самата голлиния топката беше изчистена от Жером Боатенг. Впоследствие се оказа, че е имало и игра в засада и дори топката да беше преминала голлинията, попадението нямаше да бъде зачетено.


През второто полувреме двата отбора продължиха с открития и нападателен футбол. В 58-ата минута Ракитски отправи силен удар, но Нойер не рискува и изби топката в корнер. Последва силен натиск от страна Германия, а футболистите на Украйна срещаха трудности с изнасянето на топката и рядко минаваха центъра. Всички надежди на Украйна за нещо в този мач рухнаха във втората минута на добавеното време, когато влезлият като резерва Бастиан Швайнщайгер завърши контраатака на Бундестима и се разписа след центриране на Месут Йозил с първото си докосване до топката.


Германия - Украйна 2:0
1:0 - Мустафи (19)
2:0 - Швайнщайгер (90+2)

Германия: Нойер; Хьоведес, Боатенг, Мустафи, Хектор; Кедира, Кроос; Мюлер, Йозил, Дракслер (78-Шюрле); Гьотце (89-Швайнщайгер).

Украйна: Пятов; Федетски, Хачериди, Ракитски, Шевчук; Ярмоленко, Сидорчук, Коваленко (74-Зинченко), Степаненко, Коноплянка; Зозуля (66-Селезньов).
Жълти картони: Коноплянка (У).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови