Фен отложи евтаназията си, за да гледа мач на любимия отбор

Деян Спасов 05 март 2015 в 21:45 13822 5

Лоренцо Шонберт почина в понеделник след смъртоносна инжекция, но получи желаното си "изпращане" в неделя - победа на любимия му Брюж с 3-0 над Мускрон, пред неговия поглед и този на дъщеря му.

Белгийски футболен фен с неизлечима болест отложи евтаназията си, заради едно последно желание - да види как любимия му футболен отбор побеждава още веднъж, съобщи Independent.

Съществуват хора, за които любовта към футбола и любимия отбор буквално няма край. В пример се превърна 41-годишният Лоренцо Шонберт, който в неделя на стадион "Ян Брейдел" за последен път гледа любимия си Брюж в местното дерби срещу Мускрон, спечелено с 3-0.

Наричаният още "Лори" фен е претърпял 37 неуспешни операции в последните 20 години и в съгласие с белгийските закони е приел да бъде евтанизиран.

Начално предвидената дата за евтаназията е била отложена, заради желанието на Шонберт да гледа мача на Брюж в неделя:

"Това е моето най-съкровено желание преди да умра, да видя как отборът ми печели още един мач.", е казал фенът.

На Шонберт и дъщеря му бяха осигурени ВИП места, като мъжът даде и първия съдийски сигнал в срещата. Трите гола влязоха през второто полувреме и по този начин Брюж остана на първо място в белгийското първенство.

На стадиона е имало над 20 000 привърженици, някои от които са подготвили специален плакат, на който е пишело "Никога няма да вървиш сам, Лори", като "о"-то в името е било заменено с клубната емблема.


След мача през сълзи Шонберт е заявил, че това е "перфектното изпращане":

"Неописуемо щастлив съм в момента. Това ще бъде скъп спомен за дъщеря ми, който тя ще пази цял живот. Последната ми мечта се сбъдна. Сега мога да умра спокоен, ще се радвам на победата от рая."

Австралийският вратар на Брюж Мат Раян определи Шонберт като "вдъхновение" и призна, че срещата с него го е "оставила без думи".


С публикация във Фейсбук фамилията на Лоренцо е потвърдила смъртта му в понеделник:

"Както той казваше, трябва да гледаме нагоре... Там ще видим светеща звезда, това е Лори. Винаги ще го помним и обичаме. Лоренцо имаше смело сърце до последната минута и бе щастлив в последните си мигове с любимите си хора", се казва в обръщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews