Футболист подари победата си на дете с Даун (видео)

Деян Спасов 14 май 2014 в 15:49 8241 3

Гръцкият футболист на Селтик Йоргос Самарас сподели радостта от титлата на тима си заедно с момченце от публиката, родено със синдорма на Даун, а треньорът на отбора му подари златния си медал.

Трогателната сцена се разигра в неделя, когато Селтик надделя с 3:1 над Дънди и официално стана за трети пореден сезон шампион на Шотландия. Най-щастливият човек на стадиона обаче вероятно не беше нито футболист на тима, нито старши треньорът, а един малък фен на "зелените" на име Джей.

Джей е един от всички деца и възрастни по света, страдащи от синдрома на Даун. В неделя той беше на стадиона на любимия си Селтик и след края на мача дори получи изненада, която вероятно ще помни цял живот. След като бе награден, треньорът на тима от Глазгоу Нийл Ленън подари златния си медал на Джей, а гръцкият нападател на отбора Йоргос Самарас го взе и се разходи с него по терена, позволявайки му поне за момент да се докосне истински до радостта от шампионския мач.

Джей и футболистът са се срещнали за пръв път преди гостуване на Селтик в Ирландия, където пред клубния автобус двамата са запяли песен, посветена на отбора.

"Срещнах за първи път Джей в Ирладния. Той е много специално момче, голям фен на Селтик и голямо вдъхновение за мен и съотборниците ми. Много сме горди, че той отново бе с нас днес.", заяви бившият играч на Манчестър Сити пред Дейли рекърд.

За Самарас всъщност това бе още по специален момент. 29-годишният футболист изигра в неделя последния си мач с екипа на Селтик. Ръководството реши да не подновява договора на играча, след прекарани 9 години на "Селтик парк".

"Тъжен съм, че напускам този голям клуб, но никой не ми предложи нов договор", каза на прощаване националът на южната ни съседка, който освен с изявите си през изминалите години впечатли публиката и с трогателния си жест в последния си мач за Селтик.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!