Quantcast

Емо Костадинов изпревари новия министър

Ивайло Йолчев Последна промяна на 27 януари 2017 в 13:48 6192 1

Снимка Ивайло Йолчев

Предаването на министерския пост в спортното ведомство

Героят от "Парк де пренс" Емил Костадинов изпревари смяната на караула в Спортното министерство. Бившият национал по футбол, който е гласен за заместник на професор Даниела Дашева, се появил сутринта в палатата, съобщи очевидец за OFFNews. Това потвърждава информацията, че членът на Изпълкома на БФС ще е част от служебния кабинет.

Иначе смяната на властта в министерството мина бързо и протоколно. За не повече от 5 минутки Красен Кралев и проф. Дашева размениха кратки изказвания. Варненецът подари на дамата букет. После я покани на среща в кабината си.

Кралев даде заявка пред журналистите, че ако ГЕРБ спечели новите избори, ще се вижда пак с тях в ролята на министър. И заяви, че е дал доста отчети през последните седмици.

Като орел около двамата кръжеше вечният спортен деятел Валентин Заяков. Той беше съветник на Кралев и явно се гласи да остане в екипа на служебния министър. Иначе членовете на политическия кабинет, малко над 10 души, от вчера са със заповеди за прекратяване на договорите.

Проф. Дашева заяви, че още не е избрала екипа си. Сред приоритетите тя изброи запазване на спокойствието сред федерациите и обществен дебат за бъдещето на спорта. Възможни са промени в някои правилници.

Дашева, който се появи в елегантен панталон и сако, е добре приета в спортните и научни среди. Сред студентите в НСА има слава на безукорно строга преподавателка.

Визитка

Проф. Даниела Дашева е родена през 1961 г.

Член е Европейска мрежа за спортни науки, член е на борда на директорите на Европейския съвет за спортна наука и физическо образование (ICSSPE), национален делегат в Международната федерация за физическо образование (FIEP). Член на Комисията по олимпийска подготовка към БОК.

От 2008 г. до февруари 2012 г. е зам. ректор по Международна дейност и европейска интеграция на НСА. След това става заместник-ректор по научната, международната и проектна дейност на НСА.

От 2006 г. е професор по Теория и методика на спортната тренировка.
От 2001 г. е ръководител на катедра "Теория на спорта" и член на Академичния съвет на НСА „В. Левски".

От 1991 г. до 1994 г. работи като преподавател във Висшето училище по Физическо възпитание и спорт в гр. Мостаганем, Алжир.

Състезател е по баскетбол повече от 20 години в представителни отбори на България.
През 1991 г. защитава докторска дисертация. През 1999 г. придобива научното звание доцент по Теория и методика на спортната тренировка в НСА "Васил Левски". Няколко години по-късно защитава дисертация на тема: Тренировка и адаптация в нестандартни условия" за получаване на научната степен "Доктор на педагогическите науки".

Завършва Учителския факултет на ВИФ "Г. Димитров" (НСА) през 1983 г. с втора специалност треньор по баскетбол. Придобива Магистърска степен по Спортна психология към Католическия Университет в Льовен - Белгия.

Владее френски, испански, английски и руски език.

Има повече от 150 научни публикации, включително 20 книги.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8101

1

antikvar

27.01 2017 в 14:38

тоя е ебати тъпака - неграмотник