Емил Костадинов към Франция: Excusez-moi!

OFFNEWS 05 октомври 2016 в 12:44 6897 0

"Извинете" - казва в интервю за френското издание "Екип" легендарният нападател Емил Костадинов два дни преди световната квалификация с Франция на 7 октомври в Париж.

23 години след паметния за българския футбол мач на 17 ноември 1993 г. в Париж, когато нашите побеждават Франция с 2:1 с гол на Костадинов в края, името му продължава да всява респект. В разговора той се връща към спомените си от тази историческа дата за българския футбол, а журналистът го моли да каже нещо на френски език за двубоя.

"Excusez-moi!" - е отговорът на палача на "петлите", който позира с екип на Франция от тази епоха.

Иначе гостуването на 7 октомври е първи мач на "лъвовете" срещу Франция в Париж от 17 ноември 1993 г. насам. Последният ни мач с Франция е от груповата фаза на Евро 1996 в Англия, когато губим с 1:3 и отпадаме от борбата.

По време на този мач нападателят Любослав Пенев си отбелязва автогол с глава и си навлича куп критики, а при завръщането в България произнася знаменитата фраза "Който не ме харесва да духа супата!".

Нашите играят и на световното във Франция през 1998 г., но звездите ни вече са преминали зенита си и не правят нищо запомнящо се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови