Български болид с второ място на европейските GT4 серии

OFFNews 10 октомври 2016 в 10:11 6778 1

Българският трикольор се развя на пистата Зандвоорт, Холандия в двата поредни дни от финалите за сезон 2016 от Европейските GT4 серии. Българският отбор София Кар Моторспорт спечели второ място в клас АМ и 9-то в общото класиране.

Зад волана на българския болид Sin R1 GT4, създаден от Росен Даскалов, бяха румънските пилоти Серджио-Джордже Николае (23) и Антон Едуард (16). Николае е трикратен шампион по картинг в Националния шампионат на Румъния, а през сезон 2016 участва в Националния Ендуранс Шампионат.

Антон Едуард е едва на 16 години, но стартира своята кариера в картинга още на 6 годишна възраст, на 14 години става шампион в Lupo Cup, а през тази година заема първа позиция във Formula Predator и става най-младият национален шампион с историята на Румъния. Освен това се занимава и с мотокрос от 11-годишна възраст.

Пистата Зандвоорт е традиционна спирка за участниците в Европейските GT4 серии. След откриването си през 1948 година, пистата с дължина 4.3 км, е домакин на голям брой състезания от Формула 1, а в наши дни Зандвоорт посреща редица серии, както и тематични събития в пъстрия си календар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови